Puerto Rico naar finale WBC na zege op Japan

Door

World Baseball Classic - Semifinals - Puerto Rico v Japan

Puerto Rico zorgde zondag voor een verrassing door tweevoudig World Baseball Classic winnaar Japan uit te schakelen. Het team van manager Edwin Rodriguez was in de halve finale met 3-1 te sterk en is nog één overwinning verwijderd van een grote fiesta in het land.

Homerun Alex Rios

Mike Aviles opende in de eerste inning de score met een RBI-single en Alex Rios kreeg in de zevende inning de toeschouwers in het AT&T Park op de banken met een een two-run homerun. Startende werper Mario Santiago gooide vier solide innings, maar moest in de vijfde inning het veld verlaten met een blessure. De bullpen van Puerto Rico steeg vervolgens boven zichzelf en lieten de Japanners niet meer terugkomen.

“We wisten dat we met iets moois bezig waren nadat we door de tweede ronden heen kwamen”, aldus manager Rodriguez. “En om dan in de halve finale een ploeg als Japan te verslaan, dat betekent veel. This is a huge performance and a huge accomplishment for the people of Puerto Rico.”

Puerto Rico neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Nederland en de Dominicaanse Republiek. Komende nacht, 02.00 uur Nederlandse tijd, live bij de NOS.

Samenvatting Puerto Rico – Japan 3-1

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. mike 7 jaar ago

  Puerto Rico rules!
  Geweldige team! Nu tegen Nederland! Wat een clash!

  • Stefan 7 jaar ago

   Logische redenatie: DR was veel te sterk voor PR. PR is te sterk voor Japan, die weer veel te sterk waren NL. Kansloze missie dus. 🙁

   • Marco Post 7 jaar ago

    Op papier inderdaad. Maar Nederland stond de balllen lekker te raken afgelopen week tegen de Padres en de Mariners en met een infield van Schoop, Simmons en Profar wil ik het nog wel zien tegen de Dominicanen. Ach, alles draait om vorm van de dag.

   • Arend 7 jaar ago

    Het gaat hier over honkbal,
    een ding is zeker, niets is zeker!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen