Problemen voor Mavs in het westen

Door

Al geruime tijd zijn de Dallas Mavericks zeker van een plaats in de playoffs. Toch doemt de vraag op wat de Mavs daar te zoeken hebben, want tegen de topteams in het westen gaat het steeds fout. Zo ook woensdag weer, toen de Nuggets de sterkste waren in het American Airlines Center.

De 104-96 nederlaag is alweer de vierde verliespartij op rij en de negende in successie tegen een van de betere opponenten in de Western Conference. Op 19 januari waren de Texanen voor het laatst succesvol tegen een team dat straks uitkomt in het naseizoen; de Lakers werden toen met 109-100 geklopt.

Sowieso zit de huidige nummer 3 van het westen niet lekker in z’n vel. Van de laatste 17 partijen wonnen de Mavs er maar 8. Dat heeft de ploeg van coach Rick Carlisle nog geen plekken gekost op de ranglijst, maar Oklahoma City Thunder klopt inmiddels aan de deur. Het verschil is nog maar één verliespartij.

Mocht Dallas een plaats zakken, dan staat hen opnieuw een strijd te wachten met de Nuggets, die zich gesterkt zullen voelen doordat zij dit seizoen de serie met 3-1 hebben gewonnen van de Mavs.

Welke opponent Dallas straks treft, vindt zij niet relevant. De focus ligt op iedereen fit krijgen, zoals center Tyson Chandler en spelverdeler Jason Kidd, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen miste. Maar het allerbelangrijkste is het opkrikken van het niveau. Dat is nu ondermaats, al weet ook iedereen dat de ploeg in de postseason een geduchte tegenstander is.

,,Ik denk niet dat het nu veel zin heeft om naar de ranglijst te kijken. We moeten beter gaan spelen, zodat we met een goed gevoel de playoffs in kunnen,” is het advies van Dirk Nowitzki.

De Duitser was woensdag goed voor 20 punten, maar kon niet voorkomen dat de beter spelende Nuggets er met de zege vandoor gingen. Al knokten de gehavende Mavs wel voor wat ze waard waren. Een achterstand van 16 punten werd teniet gedaan en bij 77-76 nam de thuisploeg zelfs weer eens de leiding.

Alleen hadden ze in het vierde kwart geen antwoord op de acties van JR Smith. In de laatste 12 minuten van de wedstrijd maakte hij 13 van zijn 23 punten en leidde daarmee een nieuwe nederlaag van Dallas in.

,,Dit is de juiste tijd om je beste basketbal te spelen. Je wilt niet worstelend met je vorm de playoffs ingaan,” strooide Nuggets-forward Kenyon Martin nog wat zout in de Texaanse wonden.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Mavs en de Nuggets.

Foto: 4.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen