Preview: WWE TLC – Tables, Ladders and Chairs

Door

Poster - WWE TLC (Ryback)TLC Match
Ryback & Team Hell No vs. The Shield
Vanwege de knieblessure van CM Punk kan hij zijn WWE Championship niet verdedigen tegen Ryback. Als vervangende match krijgen we een, wat mij betreft meer intrigeerde, TLC Match tussen Ryback, Team Hell No (Daniel Bryan & Kane) en The Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins & Roman Reigns). Het leuke aan deze match is de combinatie van de verschillende performers. Daniel Bryan is een submission expert en fenomenaal in de ring. Kane is ervaren en heeft dit jaar laten zien dat hij meer is dan een (Big Red) Monster, zijn interactie met Daniel Bryan is comedy gold. Ryback is hot en weet als niet te stoppen machine een steeds betere band op te bouwen met de WWE fans. The Shield bestaat uit drie, voor vele fans, nog onbekende namen. Maar onderschat Ambrose, Rollins en Reigns niet. Deze mannen zijn klaar voor het grote werk en gaan er alles aandoen om in hun eerste pay-per-view match een onuitwisbare indruk achter te laten, net als tijdens hun debuut tijdens Survivor Series. Ik verwacht dat Ryback vroeg in de match wordt uitgeschakeld, door bijvoorbeeld CM Punk of Brad Maddox, en dat The Shield deze match ‘by hook or by crook’ wint.

Money in the Bank Ladder Match
Dolph Ziggler vs. John Cena
Dolph Ziggler wordt al lange tijd gezien als een toekomstige main event Superstar, waar WWE de komende jaren op kan bouwen. Zijn echte ‘breakthrough moment’ hebben we echter nog steeds niet gezien. In juli wist hij de World Heavyweight Championship versie van de Money in the Bank Ladder Match te winnen en sinds die avond in Phoenix, Arizona loopt hij met het blauwe Money in the Bank koffertje te paraderen… en avond na avond de show te stelen met fantastische performances. Ziggler is een throwback, hij doet mij denken aan een jonge Shawn Michaels (begin jaren 90) en Mr. Perfect. Iedere WWE Superstar die met The Showoff in de ring stapt heeft een makkelijke avond, want Ziggler kan een match dragen en iedere move niet iets beter verkopen dan de rest. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar het is nu echt tijd voor een volgende stap. De voormalige ‘male cheerleader’ en ‘caddie’ staat al geruime tijd op scherp en is klaar om door het glazenplafond heen te breken. Een overwinning op John Cena zou Ziggler het laatste zetje kunnen geven en hem kunnen transformeren in een bonafide main event Superstar. John Cena heeft geen zetje meer nodig. Cena is het gezicht van WWE en heeft alles gewonnen wat er te winnen is. Tijdens Money in the Bank won de leider van de Cenation de WWE Championship versie van de Money in the Bank Ladder Match. Het lukte het hem echter niet om, als eerste in de geschiedenis, zijn Money in the Bank contract om te zetten in een titel. Ik verwacht een meer dat uitstekende Ladder Match waarin Dolph een one man show, featuring John Cena en een ladder, weggeeft. ‘The Showoff’ moet en gaat deze match winnen.

World Heavyweight Champion The Big Show (Foto: WWE)
World Heavyweight Champion The Big Show (Foto: WWE)

World Heavyweight Championship Chairs Match
Big Show vs. Sheamus
Big Show is niet meer de jongste en zijn lichaam begint hem parten te spelen, toch is hij aan een van de beste ‘runs’ van zijn carrière bezig. Zijn matches tegen Sheamus zijn bijzonder goed en ook de confrontaties tussen deze twee giganten tijdens Raw en SmackDown zijn entertaining. Omdat het de derde keer is dat deze twee elkaar treffen verwacht ik een overwinning voor Sheamus, de grootste publiekstrekker van SmackDown. Na TLC kunnen ‘The Celtic Warrior’ en ‘The World’s Largest Athlete’ zich richten op twee nieuwe opponenten.

Alternatief scenario
TLC is de eerste show in het spiksplinternieuwe Barclays Center, de kans is groot dat WWE iets speciaals wil doen tijdens de show in Brooklyn, New York. Een verassend scenario zou zijn dat Sheamus de titel wint van Big Show. Daarna ‘cashed’ Ziggler zijn Money in the Bank contract. De Money in the Bank Ladder Match tussen Ziggler en Cena is daarmee een World Heavyweight Championship Match geworden. Dolph wint deze match en is meteen credible als Champion

  • Tijdens de eerste Money in the Bank (2010) pay-per-view incasseerde Kane zijn Money in the Bank contract op dezelfde avond won hij de World Heavyweight Championship van Rey Mysterio.
  • Tijdens de eerste editie van TLC (2009) won Sheamus de WWE titel verrassend van John Cena.

Intercontinental Championship Match
Kofi Kingston vs. Wade Barrett
De Intercontinental Championship Match gaat tussen twee Superstars met onwaarschijnlijk veel potentieel. Het moet er alleen nog 100% uitkomen. Kingston is in het verleden Intercontinental Champion geweest en heeft al jaren een prima positie op het WWE roster. ‘The Wildcat’ (de nieuwe bijnaam van Kofi) is mateloos populair bij de jongere WWE fans en zorgt voor excitement tijdens zijn matches. Barrett heeft eind 2010 laten zien dat hij, toen als leider van The Nexus, instaat is om zich te meten met de groten der WWE. De Engelsman is ‘the total package’ (nee dat is geen Lex Luger reference): hij heeft charisma, is atletisch en is instaat om een boodschap over te brengen op het publiek. Omdat deze vete nog wel wat leven in zich heeft verwacht ik een ‘Trouble in Paradise’, na een ‘back and foreward match’, voor Barrett. Kofi weet de IC titel te behouden en mag hem opnieuw tegen Barrett verdedigen tijdens de Royal Rumble of Elimination Chamber.

Sin Cara en Rey Mysterio (Foto: WWE)
Sin Cara en Rey Mysterio (Foto: WWE)

Number 1 Contenders Tables Match
Rey Mysterio & Sin Cara vs. Team Rhodes Scholars
Cody ‘Dat zit wel Snor’ Rhodes en Damien Sandow zijn een goed team en weten elkaar te versterken. Beide zijn toekomstige main event Superstars en kunnen een overwinning goed gebruiken. Rey Mysterio zit aan het eind van zijn Latijn en is al tijden niet meer de Rey zoals we hem hebben leren kennen. Momenteel vervult ‘The Master of the 619’ de rol van mentor voor de, nog steeds niet overtuigende, Sin Cara. Ik verwacht dat de twee high flyers door een tafel crashen. Snorremans en Sandow richten hun vizier na TLC op Team Hell No. Mijn gevoel zegt verder dat Rey Mysterio tijdens WrestleMania XXIX op 7 april 2013 voor de laatste keer in een WWE ring staat.

United States Championship Match
Antonio Cesaro vs. R-Truth
Antonio Cesaro is een ster in wording en heeft nog maar een klein tipje van zijn kunnen laten zien in de WWE. Zijn tegenstander R-Truth doet het, samen met Little Jimmy, goed tijdens WWE live events maar staat al sinds eind vorig jaar in de 3e versnelling en komt daar ook niet uit. Ik verwacht dat Cesaro deze match op overtuigende wijze zal winnen.

Ook leuk om te lezen