Preview: WWE Elimination Chamber 2013

Door

wwe_elimination_chamber_WWE Championship Match
The Rock (C) vs. CM Punk
The Rock wist drie weken geleden de 434 dagen durende ‘WWE Championship run’ van CM Punk te beëindigen met een People’s Elbow. Vanavond staan deze twee Superstars opnieuw oog in oog in New Orleans.

Tijdens Monday Night Raw is er een ‘stipulation’ aan de match toegevoegd, als de Rock in deze match wordt gediskwalificeerd of uitgeteld (count-out) is CM Punk de nieuwe WWE Champion. Leuk, maar dat gaat natuurlijk never nooit gebeuren. The Great One is op weg naar een gigantische WrestleMania 29 main event showdown met John Cena. Vorig jaar was de match tussen deze iconen goed voor de hoogste WrestleMania omzet en ‘buy rate’ aller tijden. WWE zou een dief van z’n eigen portemonnee zijn als ze dit jaar iemand anders dan Rock en Cena in de belangrijkste match van het jaar zouden zetten. De conclusie is dus dat The People’s Champion nog zeker tot 7 april met de WWE titel over zijn schouder zijn opwachting kan maken tijdens filmpremières en talk shows.

De Royal Rumble match tussen Punk en Rock was goed, maar zeker niet fantastisch. Ik ga er vanuit dat CM Punk wil laten zien dat hij echt The Best in the World is. Dat kan hij doen door The Rock naar een 5-star (4-star is trouwens ook prima) match te dragen. Of dat gaat gebeuren weet ik niet, wat ik wel zeker weet is dat The Rock morgen nog steeds WWE Champion is.

Six Man Tag Team Match
John Cena, Ryback & Sheamus vs. The Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins & Roman Reigns)
The Shield is een buitengewoon intrigerend drietal. Ze hebben in korte tijd een sterke indruk achtergelaten, onder andere tijdens de TLC match tegen Ryback & Team Hell No.

Tijdens Elimination Chamber mogen ze het opnemen tegen het super mega power team bestaande uit John Cena, Sheamus en Ryback. Op basis van de namen in deze match zou je verwachten dat Cena, Sheamus en Ryback deze match winnen. Dat is niet wat ik ervan verwacht. Mijn gevoel zegt dat The Shield deze match op een slinkse wijze weet te winnen en dat Sheamus of Ryback de pinfall zal incasseren.

Na deze match kan John Cena zich 100% richten op zijn WWE Championship Match tegen The Rock. Verder zal na Elimination Chamber en Monday Night Raw ook duidelijk worden hoe de Road to WrestleMania eruitziet voor Sheamus, Ryback en The Shield.

World Heavyweight Championship Match
Alberto Del Rio (C) vs. Big Show
Alberto Del Rio en Big Show staan tijdens Elimination Chamber opnieuw tegenover elkaar. Ik verwacht dat Del Rio deze match op overtuigende wijze gaat winnen en zich daarna kan opmaken voor een World Heavyweight Championship Match tijdens WrestleMania 29.

Grote afwezige tijdens Elimination Chamber is Mr. Money in the Bank Dolph Ziggler. De kans is aanwezig dat hij vannacht gaat cashen. Ik vraag me af of dat verstandig is. Het WrestleMania seizoen staat garant voor veel starpower: The Rock, John Cena, Brock Lesnar, Triple H, CM Punk en wellicht The Undertaker. Dat heeft als gevolg dat bijna alle tv-tijd de komende weken naar deze grote sterren gaat. Daardoor krijgt het cashen van Ziggler (wellicht) niet de aandacht die het verdient.

Jack SwaggerElimination Chamber Match / World Heavyweight Championship Number 1 Contender
Daniel Bryan vs. Kane vs. Randy Orton vs. Chris Jericho vs. Mark Henry vs. Jack Swagger
De Elimination Chamber Match zorgt altijd voor spektakel en ik verwacht vanavond ook weer een uitstekende match. Alle deelnemers zijn voormalige World Heavyweight Champions en na deze match weten we tegen wie Alberto Del Rio het gaat opnemen in de openingsmatch van WrestleMania 29.

Twee weken geleden zou ik mijn geld op The World’s Strongest Man Mark Henry hebben gezet. Echter na Monday Night Raw en het debuut van Zeb Culter (Dutch Mantel) als manager van Jack Swagger voorspel ik een overwinning voor de All American American. De ‘what is wrong with America promo’ van Culter (die op het randje was) wijst op een vete tussen ‘Real Patriot’ Jack Swagger en de uit Mexico afkomstige Alberto Del Rio.

Verder ga ik verwacht ik dat WWE Tag Team Champions Kane & Daniel Bryan hun woede-uitbarstingen niet onder controle kunnen houden en opnieuw gaan clashen in de Chamber.

Alternatief scenario: Dolph Ziggler zet zijn Money in the Bank contract in en wint de World Heavyweight Championship. Mocht dat gebeuren, dan is Chris Jericho de grote favoriet in deze match. Het verhaal Ziggler vs. Jericho schrijft zichzelf…   

Diva’s Championship Match
Kaitlyn vs. Tamina Snuka
Kaitlyn heeft de WWE Diva’s titel gewonnen, van de inmiddels vertrokken Eve Torres, tijdens de twintigste verjaardag van Monday Night Raw. Ik verwacht dat ze de titel ook na vanavond in haar bezit heeft. Tamina Snuka heeft potentie maar is nog steeds zoekende en heeft nog niet weten te overtuigen. Wat mij betreft zit het geld in een vete tussen ex NXT opponenten Kaitlyn en AJ Lee.

United States Championship Match
Antonio Cesaro vs. The Miz
Tijdens de Royal Rumble stonden deze twee Superstars tegenover elkaar in de WWE on YouTube pre-show match. Ik voorspelde toen een overwinning voor Cesaro en dat doe ik vandaag opnieuw.
De Swiss Sensation heeft  de laatste maanden veel indruk gemaakt en ik verwacht dat hij na het WrestleMania seizoen echt in de spotlight zal stappen. Over The Miz gesproken… Ik wil de ‘oude’ bloedirritante Miz terug. Hij komt als fan favorite niet uit de verf en begint zelfs te irriteren, maar niet op de in WWE gewenste manier.

WWE on YouTube Pre-Show Match
Team Rhodes Scholars vs. Brodus Clay & Tensai
Cody ‘De Snor’ Rhodes en Damien Sandow gaven kort geleden aan dat ze, in goed overleg, hebben besloten om hun eigen weg gaan. Tijdens de Elimination Chamber pre-show vormen deze twee toekomstige main event Superstars nog één keer een tag team. Ze nemen het op tegen het net gevormde team bestaande uit Bodus ‘Somebody call my momma’ Clay en Tensai. Omdat Rhodes en Sandow zich in de toekomst gaan richten op hun singles carrière verwacht ik dat het dansende comedy duo deze match gaat winnen.

Foto: FJ Producties

Ook leuk om te lezen