Preview: WrestleMania 29

Door

Press Conference To Announce A Major International Event At MetLife StadiumWWE Championship Match
The Rock vs. John Cena
Het is de rematch der rematches, The Rock vs. John Cena. Vorig jaar wist The Rock, in zijn woonplaats Miami, te winnen van Cena. Dit jaar voorspel ik dat de rollen zijn omgedraaid. John Cena is het gezicht van WWE, hij is de man die ruim tien jaar WWE op zijn schouders draagt, een rol die hij nog zeker een aantal jaren zal vervullen. Hij verlaat MetLife Stadium als WWE Champion. Vorig jaar was de match tussen Rock en Cena erg goed, maar niet fantastisch. Dit jaar, met de belangrijkste WWE titel op het spel, verwacht ik dat ze een (nog) betere match neer zetten. Vooral Cena is meer dat gemotiveerd om de vele die-hard fans die non stop “Cena suck” roepen de mond te snoeren, dat gaat trouwens nog lastig worden in New York, de eerste stad die begon met de anti Cena campagne. Ik verwacht een goede match waarin The People’s Champion en de leider van de Cenation er alles aan doen om de grootste show van het jaar een waardig slot te geven. Beide mannen zijn big match performers die weten wanneer moeten schakelen naar de hoogste versnelling, WrestleMania is zo’n moment.

The Undertaker vs. CM Punk
De legendarische WrestleMania Streak van The Undertaker mag en zal nooit gebroken worden. Dat gaat wat mij betreft ook niet gebeuren tijdens WrestleMania 29. Het feit dat we allemaal weten dat Undertaker East Rutherford zal verlaten als winnaar mag de pret echter niet drukken. CM Punk vs. The Undertaker is een dream match van epische proporties, de legende tegen de rebel. Punk heeft de afgelopen twee jaar geroepen dat hij “The best in the World” is, tijdens WrestleMania 29 mag hij dat bewijzen tegen een man die nog maar zelden in een WWE ring staat. Ik verwacht een match waarin de nadruk vooral zal liggen op het vertellen van een verhaal in de ring, iets wat je zeker kunt overlaten aan deze twee professionals. Undertaker wint deze match via submission met de Hells Gate.

No Holds Barred Match
Brock Lesnar vs. Triple H
Lesnar en Triple H hebben iets goed te maken na hun match tijdens SummerSlam 2012. De veel gehypte match wist vorig jaar augustus de hype helaas niet waar te maken. Triple H kennende wil hij laten zien dat hij nog steeds een van de beste performers aller tijdens is, hij zal ook wel moeten want zijn WWE carriere staat op het spel. Als The Game het onderspit moet delven tegen Lesnar kans hij de rest van zijn werkzame bestaan doorbregen op de vierde etage van Titan Tower, het hoofdkantoor van WWE, in Stamford, Conneticut. En Brock Lesnar? Die wil maar een ding: ass kicken! Ik verwacht een keiharde No Holds Barred Match waarin Lesnar en Triple H alles geven wat ze hebben. Ik verwacht dat Triple H als winnaar uit de bus zal komen na een Pedigree op een steel chair.

World Heavyweight Championship Match
Alberto Del Rio vs. Jack Swagger
Jack Swagger mag morgen aantreden in de belangrijkste match van zijn carrière, hij neemt het op tegen World Heavyweight Champion, Alberto del Rio. Beide Superstars zijn uitmuntende performers en zouden wel eens voor de verassing van de avond kunnen zorgen. Verder ga ik ervan uit dat Zeb Colter en Ricardo Rodriguez een belangrijke rol gaan spelen in deze match. Ik zou er niet van opkijken als Swagger deze match weet te winnen en zich opnieuw World Heavyweight Champion mag noemen.

Six Man Tag Team Match
Sheamus, Randy Orton & Big Show vs. The Shield
The Shield laat keer op keer een fantastische indruk achter, Dean Ambrose, Seth Rollins en Roman Reigns zijn alle drie stuk voor stuk toekomstige main event Superstars. Hun tegenstanders zijn performers uit de buiten categorie, bewezen Superstars met een gigantische fan base. Deze match zou het laatste zetje kunnen zijn voor The Shield om definitief door te breken als main eventers. Ik voorzie een miscommunicatie tussen Sheamus en Orton waar The Shield gebruik van zal maken om de overwinning te pakken.

WWE Tag Team Championship Match
Team Hell No (Daniel Bryan & Kane) vs. Dolph Ziggler & Big E. Langston
Eindelijk worden de WWE Tag Team Championships weer verdedigt tijdens WrestleMania. Kane & Daniel Bryan hebben een prima run als team achter de rug, het is echter tijd om Daniel Bryan weer als main eventer te positioneren. Ik verwacht dat Ziggler en Big E Langston de titels winnen

Ryback vs. Mark Henry
Krachtpatser vs. krachtpatser, zo is deze match tussen Ryback en Mark Henry het beste te beschrijven. Het zal geen ‘five star classic’ worden maar ga er maar vanuit dat we absoluut een ‘WrestleMania moment’ te zien krijgen. Ryback wint deze match na een imposante Shellshock, de thuishaven van de New York Jets en New York Giants zal trillen op z’n grondvesten.

Chris Jericho vs. Fandango
Het verhaal schrijft zichzelf, Fandango (spreek uit als: FAHN-DAHN-GO) is een ballroom danser en Chris Jericho deed mee aan dan Dancing with the Stars. Jericho kennende zal hij opnieuw proberen de show te stelen tijdens WrestleMania, zoals hij dat tien jaar geleden ook wist te doen tegen Shawn Michaels. Het grote verschil is echter dat Fandango geen Shawn Michaels is, echter verkijk je niet op Johnny Curtis, de man achter Fandango is een prima performer. Dit zou wel eens de verassing van de avond kunnen worden en het begin van een sterke ‘run’ voor Fandango. Ik verwacht dat Fandango na deze match een overwinningstango danst.

Eight Person Mixed Tag Team Match
Brodus Clay, Tensai & The Funkadactyls vs. Team Rhodes Scholars & The Bella Twins
Wat is het toch met die Rhodes Scholars? Het ene moment gaan ze hun eigen weg en het andere moment vormen ze weer een team. Cody Rhodes en de intellectuele verlosser van WWE, Damien Sandow nemen het samen met the booty shaking Bella’s op tegen het dansende viertal. Ik verwacht een korte match die wordt gewonnen door Team Rhodes Scholars & The Bella Twins.

Intercontinental Championship Match / WWE On YouTube Pre-Show
Wade Barrett vs. The Miz
Wade Barrett is de toekomst van de WWE. Na een main-event run met John Cena en Randy Orton in 2010 is de Engelsman momenteel Intercontinental Champion, de titel die hij moet verdedigen tegen de man die in de main event van WrestleMania 27 stond, The Miz. Barrett beschikt over buitengewoon veel potentie, maar hij kan dat nog niet 100% omzetten in succes. Hij is Intercontinental Champion maar zijn ‘character’ is niet goed genoeg uitgekristalliseerd om de volgende stap in de connectie met de fans te maken. Dat geldt ook voor The Miz, daar is het probleem echter dan hij momenteel good guy is, een rol die totaal niet bij hem past. Het is tijd om het Miz experiment te stoppen en weer terug te keren in de rol van bloedirritante, arrogante kwal. Ik voorspel dat Wade Barrett deze match wint.

Ook leuk om te lezen