Preview: Pitching dominant voor Tigers en Red Sox

Door

84th MLB All-Star Game
0alcs150Vannacht staan de Detroit Tigers en Boston Red Sox voor de vierde keer tegenover elkaar in de ALCS. De ALCS staat (net als de NLCS overigens) vooral in het teken van de dominante pitching aan beide zijdes. Vooral de starters van de Tigers doen het goed, al liet John Lackey gisteren zien dat ook de Tigers offense stil te krijgen is.

Pitching
Een aantal feitjes op een rij:

  • De Red Sox hebben nog geen honkslag geslagen in de eerste vier innings in de ALCS. Ze zijn 0-35 met 23 strikeouts.
  • De Tigers starting pitching heeft 42 strikeouts, zes honkslagen en twee verdiende punten opgegeven in 21 innings. Dat is een ERA van 0.86. Toch hebben de Red Sox twee wedstrijden gewonnen.
  • Prince Fielder heeft geen binnengeslagen punten in zijn laatste 53 post-season at bats (natuurlijk niet alleen tegen de Red Sox)

Fister vs. Peavy
Dan de matchup van vanavond. Jake Peavy neemt het op tegen de vierde starter van de Tigers: Doug Fister. Dit lijkt de eerste wedstrijd te gaan worden waarin we daadwerkelijk offense gaan zien:

fisterredsox

De Red Sox hebben in het verleden succes gehad tegen Fister. Een verklaring daarvoor kan zijn dat Fister een ground-ball pitcher is en Nava, Ellsbury en Victorino nogal snel zijn. Wat vooral handig is tegen het niet zo goede veldspel van de Tigers infield (met name Miguel Cabrera).

Het verklaart ook direct de twee homeruns in 114 at bats. Fister houdt de bal op de grond. Daarbij is Comerica Park geen hitters park en zitten hier ook de stats bij toen Fister nog in Safeco Field in Seattle pitchte in zijn tijd bij de Mariners.

peavytigers

Een veel groter sample size voor Jake Peavy tegen huidige Tigers spelers, aangezien Peavy tot juli dit jaar nog voor de Chicago White Sox speelde in dezelfde divisie als de Tigers.

Veruit de succesvolste speler tegen Peavy is Torii Hunter, die in zijn carrière een .438 slaggemiddelde heeft tegen Peavy en ook nog een double, triple en een homerun.

De overall getallen moeten iets naar boven bijgesteld worden, aangezien Don Kelly, Ramon Santiago en Andy Dirks waarschijnlijk niet gaan spelen en zij de slechtste stats hebben tegen Peavy.

Wat verder opvalt? De Tigers hebben twee honkslagen meer tegen Peavy dan strikeouts en Cabrera heeft drie homeruns.

Laatste strohalm
Het staat slechts 2-1 voor de Red Sox, maar dit is al een aardige must win voor de Tigers. De Red Sox hebben laten zien qua pitching de Tigers aardig bij te kunnen benen, maar vooral in de bullpen sterker te zijn.

Een voorsprong wordt door de Red Sox amper weggegeven en dat legt weer extra druk bij de starters. De starters gaan daar tot nu toe goed mee om, maar het is ondenkbaar dat de ze nog vier wedstrijden amper punten op gaan geven.

Smilie
Verder nog wat te melden? Ja!

Dit heeft een nieuwe smilie opgeleverd: ___ \o/ ___ \ / ___

ALCS Game 4: Boston Red Sox (Jake Peavy) @ Detroit Tigers (Doug Fister) begint om 02:00 uur Nederlandse tijd

Foto: Getty Images

1 Reactie
 1. Erwt 7 jaar ago

  Die smilie, hahahaha. Dit kan idd een plaatjes zijn wat we nog vaak zullen zien, if Boston goes all-the-Way, op shirts, mokken, vlaggen, etc. Agent heeft zn 1e persco.er al op zitten!

  En die filmposter is ook perfect getimed (zou ook wel es leuk zijn, na al die nail-biters met nauwelijks hits, een uitslag met dubbele cijfers ofzo..in het voordeel van de bosox gaarne.)

  Heeft iemand btw ergens ooit een clipje gevonden met Gomes die tijdens zn at-bats steeds zo heerlijk irritant aan zn helmpje zit te klooien?? Hoe spannnd een game ook is, daar word ik altijd zo melig van, dit is zeker bijgeloof van hem, iemand een idee??

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen