Preview: Kan Kershaw seizoen in leven houden?

Door

St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers - Game Three

De Los Angeles Dodgers voorkwamen uitschakeling in Game 5 van de NLCS door in eigen huis met 6-4 te winnen van de St. Louis Cardinals. Nu moeten ze in het hol de leeuw voor de tweede keer eliminatie zien te voorkomen. En niemand minder dan ace Clayton Kershaw krijgt de taak om dit klusje te klaren.

Pitching, Pitching en nog eens Pitching

Tegenover Kershaw staat vanavond een rookie wiens recente reeks indrukwekkend valt te noemen. Michael Wacha is de man die wederom tegenover Kershaw komt te staan, de vorige keer dat de twee elkaar tegenkwamen wonnen de Cardinals met 1-0. Wacha was in die wedstrijd onaantastbaar en dat is hij al sinds 24 september: in zijn laatste drie wedstrijden gooide de 22-jarige rookie 22.2 innings waarin hij slechts één punt en zeven honkslagen op gaf. Kershaw deed het in deze periode echter ook niet slecht: 25 innings, één punt en twaalf honkslagen.

Het wordt voor beide ploegen dus een hels karwei om punten te scoren, al zal het tijdstip ditmaal gunstiger zijn. Tijdens de tweede wedstrijd werden de werpers namelijk gesteund door de lichtinval in Busch Stadium. Ditmaal zal dit echter geen factor zijn gezien het feit dat deze wedstrijd niet in de namiddag maar in de avond wordt gespeeld.

Hanley weer fit?

Aan de kant van de Dodgers kan de fitheid van Hanley Ramirez weleens de doorslag gaan geven. In de NLDS-series tegen Atlanta sloeg Ramirez acht-uit-zestien maar sinds hij in Game 1 van de NLCS werd geraakt door een pitch is Ramirez niet meer de oude. Hij speelde afgelopen twee wedstrijden mee maar was totaal geen factor. Voor de Dodgers is het te hopen dat Ramirez weer helemaal fit is en zijn vorm terug vindt.

Flashbacks

De Cardinals willen ondertussen voorkomen dat ze wederom een 3-1 voorsprong uit handen geven, vorig jaar was het een ander NL-West team, de San Francisco Giants, die een 3-1 voorsprong ongedaan maakten ten opzichte van St. Louis. De Cardinals hebben daarnaast in hun geschiedenis drie keer een voorsprong gepakt in de NLCS maar zijn alle drie de keren alsnog uitgeschakeld.

Het is vanavond alles of niets voor de Los Angeles Dodgers, terwijl de St. Louis Cardinals het zo snel mogelijk willen afmaken, Game 6 van de NLCS begint om 08:30 in St. Louis en is vanaf 02:30 Nederlandse tijd te volgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen