President Obama feliciteert Carlisle

Door

Alle feestelijkheden zitten er nu we zo’n beetje op voor de Dallas Mavericks na het behalen van de eerste titel ooit in de NBA. Alleen een felicitatie van de president ontbrak nog.

Daar bracht Barack Obama vrijdag hoogstpersoonlijk verandering in. De ‘machtigste man op aarde’ klom in de telefoon om Rick Carlisle, de Mavs-coach, geluk te wensen met het behaalde succes.

,,Coach gefeliciteerd”, dat waren volgens Carlisle de eerste woorden van zijn president. Daarna roemde Obama de teamprestatie van de Mavericks. ,,Als meest voorname noemde hij dat we zo goed als een ploeg hebben gespeeld. Daar ben ik erg trots op.”

Tijdens het gesprek passeerden vooral de namen van de veteranen de revue. Uiteraard werd de MVP van de Finals, Dirk Nowitzki, genoemd, net zoals de ‘oudjes’ Jason Kidd, Jason Terry en Shawn Marion.

Een speciaal woord had de Amerikaanse president voor JJ Barea. ,,Wat kan die gast spelen”, heeft de wereldleider gezegd volgens Carlisle. ,,JJ’s naam kwam naar boven omdat de president vorige week nog in Puerto Rico is geweest.”

Naast een persoonlijk woordje ligt een ontmoeting tussen Obama en de Mavericks later dit jaar nog in het verschiet. De nieuwbakken NBA-kampioen speelt 21 oktober een demonstratiepartij in de hoofdstad van de Verenigde Staten. Als ze dan toch in de buurt… ,,Als hij thuis is, is dat voor ons eeen mooie gelegenheid naar het Witte Huis te gaan”, sprak de Mavs-coach hoopvol.

Foto: presidentobamaball.com

Ook leuk om te lezen