Predators ten koste van Ducks naar volgende ronde

Door

De Nashville Predators hadden voorafgaande aan dit seizoen nog nooit de tweede ronde gehaald van de play-offs. Ook dit jaar moesten ze het opnemen tegen een tegenstander die van te voren hoger werd ingeschat. Tijdens de series bleek echter dat de Predators niets onderdeden voor de Anaheim Ducks. Sterker nog, ze namen zelfs een 3-2 voorsprong in wedstrijden en konden zondag in eigen huis de tweestrijd beslissen.

Toch waren het de Ducks die in Nashville als eerste op voorsprong kwamen. Veteraan Teemu Selanne, die sowieso al goed op dreef was gedurende deze play-offs, maar na de wedstrijd toch aangaf dat hij met pensioen gaat, scoorde na een bijzonder fraaie individuele actie.

Nog voor de eerste onderbreking stond er echter weer een gelijke stand op het bord, want Nick Spaling scoorde zijn eerste doelpunt van de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Jordin Tootoo.

Na ruim drie minuten in het tweede bedrijf namen de Predators voor de eerste keer de voorsprong in dit duel. Na een snelle counter wist Steve Sullivan Ducks-goalie Ray Emery knap te omspelen en schoof hij de puck in het lege doel.

Nu was het echter de beurt aan de Ducks om vlak voor het einde van de periode de stand weer gelijk te trekken. Tijdens hun eerste power play van de wedstrijd bestookten de Ducks Predators-goalie Pekka Rinne met schoten en uiteindelijk was Jason Blake succesvol nadat hij een schot van Bobby Ryan binnentikte.

Vroeg in de derde periode was het andermaal uitblinker Spaling die het vijandelijke net wist te vinden. Dit doelpunt betekende uiteindelijk ook de beslissing, want de Ducks kregen de schade niet meer gerepareerd. In de slotminuut zorgde David Legwand voor de definitieve beslissing via een empty-netter.

Door deze overwinning besliste de Predators dus ook de series in hun voordeel en gaan ze voor het eerst in hun historie naar de halve finale van de Western Conference.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Predators en de Ducks:

Foto: greenwichtime.com

Ook leuk om te lezen