Predators nemen 2-1 voorsprong tegen Ducks

Door

De Nashville Predators hebben zondagmiddag hun eerste thuiswedstrijd van de play-offs met 4-3 gewonnen van de Anaheim Ducks. Hierdoor leidt het team van coach Barry Protz de series nu met 2-1.

De uitblinker aan de kant van de thuisploeg was center Mike Fisher, die gedurende dit seizoen via een trade overkwam van de Ottawa Senators. Fisher heeft zijn draai inmiddels gevonden in Nashville want hij staat op dit moment met vijf gescoorde punten bovenaan in de play-offs en zijn coach beweert dat de Predators het aan Fisher hebben te danken dat ze überhaupt in de play-offs staan.

Fisher zelf bleef zeer bescheiden over zijn rol binnen het team: „Het is altijd fijn als je je steentje bij kan dragen. De grote reden hiervoor is wel dat mijn lijnmaten bijzonder goed spelen en mij de kans geven om te scoren. Uiteindelijk blijft de overwinning natuurlijk toch het belangrijkste.”

Het duurde zondag even voordat er werd gescoord, maar toen was het ook meteen zeer snel twee keer raak. Na een kwartier scoorde Martin Erat tijdens een power play de openingstreffer voor de thuisploeg en ruim dertig seconden later stond de 2-0 al op het bord via een goal van Jordin Tootoo.

Aan het eind van het tweede bedrijf zorgde veteraan Teemu Selanne ervoor dat de bezoekers weer terug in de wedstrijd kwamen. Met zijn derde en vierde doelpunt van deze play-offs zorgde de 40-jarige winger weer voor een gelijke stand.

Vroeg in de derde periode zette David Legwand de Predators wederom op voorsprong, maar anderhalve minuut later stond het alweer gelijk via een tip-in van Matt Beleskey.

Hierna was het de beurt aan Mike Fisher om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De center kreeg de puck via een prachtige pass van Sergei Kostitsyn en bedacht zich geen moment. Hij schoot de puck achter de kansloze Anaheim-goalie Ray Emery en zorgde zo voor de beslissing in deze spannende wedstrijd.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Predators en de Ducks:

Foto: sports.nationalpost.com

Ook leuk om te lezen