Pouncey groot vraagteken voor Super Bowl

Door

Het is nog steeds mogelijk dat Maurkice Pouncey, de rookie center van de Pittsburgh Steelers, zondag zal meedoen in de Super Bowl tegen de Green Bay Packers. Pouncey heeft een blessure aan zijn linkerenkel, opgelopen in de AFC championship game tegen de New York Jets.

,,Ik kan al goed bewegen, dus dat is een hele vooruitgang. Toen ik in in het gips zat kon ik niets doen, maar nu ik er uit ben gaat het al heel wat beter,” zei Pouncey. ,,Ik leg er ’s avonds ijs op en ik moet er nog goed zorg voor dragen. Hopelijk kan ik vandaag wat oefenen op de fiets en wat later in het zwembad.”

Pouncey trainde niet deze week, maar desondanks hoopt Steelers-head coach Mike Tomlin dat Pouncey klaar zal zijn voor de kraker vanzondag.

In de media verschenen al berichten dat Pouncey’s teamgenoten al denken te weten dat backup Doug Legursky waarschijnlijk zal starten, maar Pouncey neemt dat licht op: ,,Wie zegt er dat, waar zitten ze? Nee, niemand kan het weten eigenlijk. Ze hebben allemaal hun opvattingen, maar hopelijk ben ik klaar voor de grote wedstrijd.”

De rookie, afkomstig van de Universiteit van Florida, werd in de eerste ronde van draft gekozen in 2010 en mocht meteen starten. Als hij speelt zondag zal dat, als het van hem afhangt, niet voor enkele plays zijn: ,,Als ik fit ben en mag spelen, dan zal ik starten. Ik wil niet die geblesseerde zijn die backup moet spelen,” was hij resoluut.

Foto: flockaball.com

Ook leuk om te lezen