Postseason: Arroyo’s leg kick

Door

Wil je niks missen van de MLB Playoffs? Dan ben je bij de rubriek Postseason aan het juiste adres. Tot en met de laatste pitch in de World Series word je dagelijks op de hoogte gehouden met nieuws, quotes, foto’s, tweets en pitching matchups. Tips? Tweet/DM @MisterPostmen postmarco01 Postseason: Neshek inspireert

Bronson Arroyo had nog nooit een start gewonnen in San Francisco. Logisch dat de 35-jarige veteraan zondag tegen de Giants een weergaloze wedstrijd gooide (7 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 4 SO). Het is pas zijn eerste postseason overwinning. Bijzonder. Net zoals zijn aparte manier van werpen. Arroyo gooit altijd zijn linkerbeen hoog in de lucht voordat hij pitcht. Het is geen gezicht.

Pitcher Al Alburquerque was het gesprek van de dag na afloop van de 5-4 gewonnen wedstrijd van de Detroit Tigers op de Oakland Athletics. De reliever van de Tigers eindigde de negende inning met een belangrijke uit op Yoenis Cespedes. Hij kuste eerst de bal voordat hij de uit maakte op het eerste honk. “I just did it. It was the emotion of the game. I wasn’t trying to be a hot dog.”

  • A’s outfielder Josh Reddick dacht daar anders over: “We didn’t appreciate that. I thought it was immature and not very professional. You don’t do that on the field. Save it for the dugout.
  • Cespedes had de mooiste reactie. Hij had geen problemen met het gebaar van Alburquerque en zei dat hij woensdag de bal hard gaat slaan en dan zijn knuppel kust.
  • De 26-jarige Cubaan speelde zondag tegen Detroit een uitstekende wedstrijd. Een RBI single en hij stal in de achtste inning het tweede en derde honk en liep de gelijkmakende run over de thuisplaat na een wilde worp van pitcher Joaquin Benoit.

Een opvallende beslissing van St. Louis Cardinals manager Mike Matheny zondag in de achtste inning van de wedstrijd tegen de Washington Nationals. Hij haalde reliever Mitchell Boggs van de heuvel nadat voor Washington de linkshandige Chad Tracy als pinch-hitter het veld in kwam.

Matheny besloot om daar de lefty Mike Rzepczynski tegenover te zetten om de laatste uit te maken in de inning. Nationals’ manager Davey Johnson reageerde direct door Tracy te vervangen voor de rechtshandige slagman Tyler Moore die even later de wedstrijd beslist met een two-run single.

Het deed mij een beetje denken aan bullpenphonegate.

Preview Division Series games maandag:

New York Yankees @ Baltimore Orioles (Game 2)

  • De Yankees starten de tweede wedstrijd in Baltimore met een vertrouwd gezicht. Andy Pettitte. De 40-jarige veteraan heeft 19 wins in de postseason, een record.
  • De Orioles sturen Wei-Yin Chen (12-11, 4.02 ERA) op de heuvel. De rookie uit Taiwan maakt zijn debuut in de play-offs. Chen was 1-2 met een 5.25 ERA dit seizoen tegen de Yankees.

Washington Nationals @ St. Louis Cardinals (Game 2)

  • Jordan Zimmerman (12-8, 2.94 ERA) is de startende werper voor de Nationals. Hij is 0-2 met een 9.12 ERA in zijn vijf eerdere starts tegen de Cardinals.
  • De Cards proberen de serie weer in evenwicht te brengen en gaan dat doen met pitcher Jaime Garcia (7-7, 3.92 ERA). Danny Espinosa, Jason Werth en Michael Morse slaan 16 uit 40 tegen Garcia.

Foto: Getty Images

Eerder in deze rubriek: Postseason 1 | Postseason 2 | Postseason 3 | Postseason 4 | Postseason 5

Ook leuk om te lezen