Postseason: Cardinals geven gewoon niet op

Door

Wil je niks missen van de MLB Playoffs? Dan ben je bij de rubriek Postseason aan het juiste adres. Tot en met de laatste pitch in de World Series word je dagelijks op de hoogte gehouden met nieuws, quotes, foto’s, tweets en pitching matchups. Tips? Tweet/DM @MisterPostmen postmarco01 Postseason: Amazing Verlander

Dan denk je als baseball fan alles wel gezien te hebben, comeback wins, walk-off homeruns, diving catches, infield-fly rule en ga zo maar door. Dan zit je vrijdag toch weer met verbazing te kijken naar de televisie. Wat een geweldige postseason is het tot dusver!

Om te beginnen met Game 5 tussen de St. Louis Cardinals en de Washington Nationals. Wist je nog dat de Texas Rangers een jaar geleden één strike verwijderd waren van de World Series? De Cardinals waren vrijdag tot twee keer toe één strike verwijderd van uitschakeling, dan is het heel gewoon dat ze alsnog vier runs weet te scoren. Eigenlijk wel. De Cards hebben een 6-0 record in postseason elimination games.

Cardinals’ closer Jason Motte:

Feestvierende spelers van de Cardinals begint bijna een gewoonte te worden. Hoeveel champagne flessen zijn er sinds vorig jaar doorheen gegaan? (Overigens geen skibrillen gespot):

Gelukkig is daar nog altijd Nick Swisher van de New York Yankees. Hij had alle redenen om blij te zijn nadat de Yankees in een beslissende vijfde wedstrijd eindelijk Baltimore op de knieën kreeg.

De comeback van de Cardinals was bijzonder, maar de ineenstorting van de Nationals misschien net zo. De ploeg van manager Davey Johnson nam al in de derde inning een 6-0 voorsprong. Bryce Harper, die in de eerste vier wedstrijden nog geen bowlingbal kon raken, sloeg een RBI-triple en een homerun.

Na de uitschakeling ging het maar over één ding in Washington. ‘Hadden we Stephen Strasburg gehad dan stonden we al lang in de finale van de National League tegen de San Francisco Giants’. De Nationals besloten Strasburg aan een innings limiet te houden om zijn arm niet de vernieling in te helpen.

Het is lastig om daar een oordeel over te vellen. Strasburg kreeg in zijn laatste drie starts van het seizoen twaalf runs tegen. Je kunt niet zeggen dat als hij gegooid zou hebben in de play-offs dat hij net zo dominant zou zijn als aan het begin van het seizoen. Aan de andere kant. Hoe vaak krijg je als team de kans om de World Series te halen? Ik zag wel een mooie tweet voorbij komen:

Dan naar de wedstrijd tussen de Yankees en de Orioles. Het is de zesde inning als Nate McClouth de bal de tribunes in slaat, maar de right-field umpire geeft een foul ball. Er moest een video review aan te pas komen om te bepalen of de Orioles nou wel of niet recht hadden op een homerun.

De bal lijkt de paal niet te raken en is dus fout. McClouth moet terug naar de plaat en wordt vervolgens uitgelachen door een Yankee fan op de eerste rij.

Preview ALCS zaterdag:

Detroit Tigers @ New York Yankees (Game 1)

  • Beide ploegen stonden vorig jaar in de ALDS tegenover elkaar. De Tigers wonnen toen de beslissende vijfde wedstrijd in Yankee Stadium.
  • Andy Pettitte krijgt de start voor de Yankees. De 40-jarige veteraan gooide in Game 2 tegen de Orioles zeven solide innings waarin hij drie runs tegen kreeg.
  • De Tigers geven de bal aan Doug Fister die in Game 2 tegen de Oakland A’s twee runs tegen kreeg in zeven innings. Fister leidde vorig jaar in Game 5 van de ALDS tegen de Yankees zijn ploeg naar de finale van de American League.
  • New York won dit seizoen zes van de tien ontmoetingen met Detroit

Foto: Getty Images

Eerder in deze rubriek: Postseason 1 | Postseason 2 | Postseason 3 | Postseason 4 | Postseason 5 | Postseason 6 | Postseason 7 | Postseason 8 | Postseason 9 | Postseason 10

Ook leuk om te lezen