Postseason 2014: Nelson Cruz eet Tigers voor lunch

Door

Division Series - Baltimore Orioles v Detroit Tigers - Game Three

Nelson Cruz tapt altijd uit een ander vaatje wanneer een pitcher van de Detroit Tigers tegenover hem staat. De outfielder van de Baltimore Orioles leidde zijn ploeg zondag naar de ALCS dankzij een two-run homer, nummer acht in negen play-offwedstrijden tegen Detroit en zestien totaal in zijn postseason carrière.

En hij had slechts 37 wedstrijden nodig om tot 16 HR’s te komen. Dat is meer dan grote namen als Babe Ruth, Alex Rodriguez, Johnny Bench, Barry Bonds en Mark McGwire die in meer postseason wedstrijden speelden dan Cruz.

Cruz vindt zichzelf nu terug op een gedeelde negende plaats (Carlos Beltran) als het gaat om de meeste postseason homeruns aller tijden. Manny Ramirez is de lijstaanvoerder met 29 bommen.

ALCS matchup
Wellicht lukt het de Kansas City Royals om Cruz af te stoppen in de ALCS. Hij sloeg twee homeruns tegen de Royals dit seizoen, maar kreeg ook tien strikeouts in zeven wedstrijden aan z’n broek. Cruz kijkt vooral uit naar het treffen met startende werper Jason Vargas (10-uit-30 met vier homeruns in zijn carrière).

Postseason 2014: Mike Trout onzichtbaar in ALDS

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen