Postseason: Goodbye Chipper

Door

Wil je niks missen van de MLB Playoffs? Dan ben je bij de rubriek Postseason aan het juiste adres. Tot en met de laatste pitch in de World Series word je dagelijks op de hoogte gehouden met nieuws, quotes, foto’s, tweets en pitching matchups. Tips? Tweet/DM @MisterPostmen

postmarco01 Postseason: Balfour Ragefest

De eerste Wild Card Game in de historie van de Major League zorgde vrijdag voor een hoop buzz in de media, alleen niet voor de juiste reden. De wedstrijd tussen de St. Louis Cardinals en de Atlanta Braves zal vanaf nu in de boeken staan als de ‘infield-fly rule game’ of ‘garbage inning’. Hieronder nog een keer het moment:

Chipper Jones van de Braves was vanaf de start van het seizoen geen grote fan van de nieuwe opzet in de play-offs. Een slechte call van de scheidsrechter zou je de wedstrijd kunnen kosten zei hij toen. Punt is, de call van left-field umpire Sam Holbrook was de juiste, alleen maakte hij hem veel te laat.

De frustratie van de fans in Atlanta was te begrijpen, het gooien van rotzooi op het veld daarentegen, niet. Beide teams werden van het veld gehaald omdat de veiligheid van de spelers en de scheidsrechters in het geding was. Matt Holiday van de Cards: “Well, a bottle won’t hurt me.”

Je zou door alle chaos bijna vergeten dat de Braves een slechte wedstrijd speelden. Normaal gesproken beschikt de ploeg van manager Fredi Gonzalez over de beste verdediging in de Major League

De uitschakeling van de Braves betekende het einde van een imposante loopbaan voor de 40-jarige Chipper Jones. Hij speelde negentien seizoenen in Atlanta, won in 1995 de World Series en werd in 1999 uitgeroepen tot de NL MVP. Kris Medlen: What a career for Jones! Proud to have the opportunity to call him my teammate. Ryan Howard van de Philadelphia Phillies: Shout to Chipper Jones, a true joy to compete against and a class act for the game of baseball. I’ll miss seeing him in a Braves uniform.

In de American League Wild Card Game verrasten de Baltimore Orioles de Texas Rangers. Onverwachts pitchte veteraan Joe Saunders een gem in Arlington, niet onverwacht was de Orioles bullpen. Daren O’Day, Brian Matusz en closer Jim Johnson gooiden de wedstrijd na de zesde inning op slot. De overwinning vind ik vooral leuk voor manager Buck Showalter, één van de beste die er rond loopt. Dat vinden zijn spelers ook.

  • Neerlands trots: Jurrickson Profar sloeg één honkslag voor de Rangers als pinch-hitter

Terry Francona is een kandidaat voor manager van de Cleveland Indians. Leuk, maar de enige manier waarop de Indians terug keren aan de top is als volgt: een keiharde zakenvrouw als eigenaar die niets om honkbal geeft, een manager die vroeger autobanden verkocht en een pitcher met de naam ‘Wild Thing’.

Preview Division Series Games van zaterdag

Oakland Athletics @ Detroit Tigers (Game 1)

De Detroit Tigers sturen vanavond hun ace op de heuvel. Justin Verlander sloot het reguliere seizoen af met een 17-8 record en een 2.64 ERA. De A’s counteren met Jarrod Parker (13-8, 3.47 ERA), een rookie pitcher. In Oakland houden ze wel van de underdog rol. “We’ve been the ‘David’ all year”, weet Parker.

Cincinnati Reds @ San Francisco Giants (Game 1)

De Reds beginnen de serie met starter Johnny Cueto (19-9, 2.78 ERA). De San Francisco Giants geven het vertrouwen aan ace Matt Cain (16-5, 2.79 ERA). De drievoudig All-Star was twee jaar geleden lights out in de play-offs toen de Giants de World Series veroverden. Hij was 2-0 in drie starts, gooide 13 strikeouts in 21.1 innings en kreeg niet één earned run tegen.

Foto: Getty Images

Eerder in deze rubriek: Postseason 1 | Postseason 2 | Postseason 3

Ook leuk om te lezen