Postseason: Het belang van de skibril

Door

Wil je niks missen van de MLB Playoffs? Dan ben je bij de rubriek Postseason aan het juiste adres. Tot en met de laatste pitch in de World Series word je dagelijks op de hoogte gehouden met nieuws, quotes, foto’s, tweets en pitching matchups. Tips? Tweet/DM @MisterPostmen

Het reguliere seizoen gaat vandaag de laatste speelronde in. Een seizoen dat ruim 162 dagen geleden begon in Japan, je zou het bijna vergeten, met een duel tussen de Oakland Athletics en de Seattle Mariners. Ichiro Suzuki speelde toen nog voor Seattle en hij had een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning (recap) met vier honkslagen. Wie had gedacht dat de A’s in oktober zouden deelnemen aan de playoffs?

Alsof je naar de film Moneyball 2.0 kijkt. Acteur Jonah Hill (Moneyball) stuurde de volgende tweet de wereld in toen de A’s zich afgelopen maandag plaatsten voor de playoffs.

 

De St. Louis Cardinals veroverden afgelopen dinsdag de laatst overgebleven ticket voor de postseason. De titelverdediger neemt het aanstaande vrijdag op tegen de Atlanta Braves in de Wild Card Game. Met plezier heb ik de afgelopen dagen ploegen als de Nationals, A’s, Tigers en Rangers feest zien vieren in de kleedkamer. Het viel mij op dat het dragen van een skibirl niet onverstandig was.

Chippers Jones van de Atlanta Braves didn’t get the memo:

Kijk! Sam LeCure van de Cincinnati Reds duidelijk wel:

Pitching matchups van de belangrijkste wedstrijden in de laatste speelronde 

Texas Rangers @ Oakland Athletics

  • Plan van aanpak is duidelijk. Een overwinning bezorgt je de titel in de AL West, terwijl een nederlaag je in de Wild Card Game brengt. De A’s sturen rookie A.J. Griffin (7-1, 2.71 ERA) op de heuvel en de Rangers counteren met Ryan Dempster (7-3, 4.64 ERA).
  • Griffin domineerde in zijn enige start tegen de Rangers. Op 29 juni gooide de rookie in de 4-3 overwinning zes puntloze innings met slechts twee honkslagen tegen.
  • Veteraan Dempster won zes starts op een rij met een 2.04 ERA, als je zijn pak op de broek tegen de Los Angeles Angels even niet meerekent.
Baltimore Orioles @ Tampa Bay Rays
  • De Rays zijn al uitgeschakeld, maar kunnen wel de mooie plannen van de Orioles dwarsbomen. De ploeg van manager Buck Showalter hoopt een beslissende 163e wedstrijd te forceren voor de titel in de AL East. Dan moeten de Orioles zelf winnen en de New York Yankees verliezen.
  • Bij een nederlaag nemen de O’s het in de Wild Card Game op tegen Oakland of Texas.
  • De Orioles starten de wedstrijd met pitcher Chris Tillman (9-2, 2.78 ERA), de Rays sturen Jeremy Hellickson (9-11, 3.20 ERA) de heuvel op.
Boston Red Sox @ New York Yankees
  • Normaal gesproken maken beide ploegen uit wie er met de divisietitel vandoor gaat. Het verhaal van de dramatische Red Sox is bekend, maar de ploeg van manager Bobby Valentine doet niets liever dan het leven van de grote rivaal zuur te maken.
  • De Yankees pakken de AL East met een overwinnig of een nederlaag van de Orioles.
  • Manager Joe Girardi stuurt Hiroki Kuroda (15-11, 3.34 ERA) de heuvel, terwijl de Red Sox vertrouwen hebben, pun intended, in Daisuke Matsuzaka (1-6, 7.68 ERA)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen