Positieve dag voor Nederlanders tijdens Spring Training

Door

Op zondagavond kwamen Roger Bernadina, Rick van den Hurk, Andruw Jones en Greg Halman allemaal in actie. Over het algemeen was het een redelijk positieve dag voor de Nederlanders.

Roger Bernadina kreeg als invaller in de wedstrijd tussen de Braves en de Nationals een slagbeurt. Hij kwam daarin niet tot een honkslag. The Shark verving Nyjer Morgan in het midveld, maar viel deze wedstrijd – in tegenstelling tot eerdere wedstrijden – niet op. De Braves wonnen de wedstrijd simpel met 5-0.

Rick van den Hurk maakte zijn tweede outing van deze Spring Training voor de Baltimore Orioles. Hij mocht drie innings gooien in de wedstrijd tegen de Minnesota Twins. Het lijkt erop dat hij dezelfde voorbereiding heeft als de starters (eerste outing twee innings, tweede outing drie innings), zodat hij in het geval dat een starter geblesseerd raakt een plek in de starting rotation in beslag kan nemen.

Toch lijkt het erop dat VdH een grotere kans heeft om het team te halen als (long)reliever. Op papier ziet de tweede wedstrijd van ‘The Holland Hammer’ er niet slecht uit. In drie innings kreeg hij maar twee honkslagen en een punt tegen en gooide hij bovendien twee strikeouts.

Toch zal hij niet helemaal tevreden geweest zijn, want hij gooide ook nog vier keer vier wijd. Al met al een redelijke outing voor van den Hurk, die zal moeten zorgen dat hij in zijn volgende wedstrijd minder vier wijd gooit. De Twins wonnen de de wedstrijd met 3-0.

Andruw Jones kende zijn beste wedstrijd van de ST tot nu toe. In een wedstrijd waarin de Yankees de Astros met 10-8 versloegen, sloeg Andruw in drie slagbeurten twee honkslagen. Hij scoorde zelf een punt en sloeg ook nog een teamgenoot over de plaat. Hij schroefde daarmee zijn slaggemiddelde op naar .231.

Greg Halman kreeg opnieuw een kans bij de Seattle Mariners. Als invaller in het midveld voor Ryan Langerhans kreeg hij in zijn enige ‘plate appearance’ vier wijd. De Mariners verloren overigens met 6-1 van de Giants, voor wie Tim Lincecum in zijn start 7 strikeouts gooide in 3.2 inings.

Foto: assets.nydailynews.com

Ook leuk om te lezen