Posada schrapt zichzelf uit slagorde

Door

Jorge Posada, designated hitter van de New York Yankees, heeft zichzelf uit de slagorde gehaald zaterdag. Hij deed dit nadat hij naar de negende plaats werd verwezen. De manier waarop hij het vroeg was vrij simpel: hij stapte het kantoor van manager Joe Girardi binnen en vroeg het gewoon.

,,Het was een zeer kort gesprek,” zei Girardi. ,,Hij kwam mijn kantoor binnen en zei dat hij een vrije dag nodig had, dat hij geen designated hitter kon zijn vandaag. Dat was zowat ons gesprek.”

,,Ik vertelde hem dat ik  niet kon spelen vandaag en dat ik wat tijd nodig had om mijn gedachten op een rij te zetten,” zei Posada. ,,Dat was het. Mijn rug voelde wat stijf aan. Ik trainde op ground balls op de eerste honk, trainde wat en ik voelde me geen 100 percent.”

Girardi zei weliswaar dat Posada hem niets had gemeld van die blessure. General manager Brian Cashman besliste dan maar om eens samen te komen met de reporters om een update te geven tijdens de derde inning. De GM zei dat Posada niet geblesseerd was, en dat irriteerde Posada.

,,Ik weet niet waarom hij dat zei tijdens de wedstrijd. Ik begrijp dat niet. Dat is de manier waarop hij nu werkt blijkbaar,” zei een geirriteerde Posada. ,,Ik denk dat we beter hadden gewacht tot de wedstrijd gedaan was om erover te praten. Je doet dat gewoon niet.”

Zonder Poseda gingen de Yankees met 6-0 kansloos onderuit tegen de Red Sox. Zondagavond zal de ploeg uit ‘the Big Apple’ proberen een sweep te voorkomen door het laatste duel tussen beide ploegen winnend af te sluiten.

Foto: blog.prorumors.com

 

Ook leuk om te lezen