POLL: NBA test kortere wedstrijd met minder timeouts

Door

NBA Commissioner Adam Silver Press Conference

Komende zondag zullen de Brooklyn Nets en Boston Celtics slechts 44 minuten tegen elkaar spelen in plaats van de standaard 48. En er zullen minder timeouts zijn. De NBA wil daarmee experimenteren met kortere wedstrijden. Goed idee? Deel je mening in onze poll!

“Op de laatste vergadering met de coaches hadden we een discussie over de lengte van onze wedstrijden”, aldus NBA President of Basketball Operations Rod Thorn. “Er kwam een suggestie om te experimenteren met kortere wedstrijden. Na consultatie met het Competition Committee hebben we besloten om de Nets en Celtics een wedstrijd van 44 minuten te laten spelen tijdens het preseason.”

De bedoeling is om quarters van elf in plaats van twaalf minuten te spelen. Er zullen twee verplichte timeouts per quarter zijn, waardoor er één verplichte timeout minder zal zijn in het tweede en vierde quarter. Die teller staat nu op drie.


survey solutions
4 Reacties
 1. Hendrik Brands 6 jaar ago

  Vind het idee van minder time-outs goed. Van mij mogen de kwarten wel 12 min duren, dat zijn we nu eenmaal zo gewend. Ben benieuwd of experiment gaat slagen, lijkt mij een goed idee!

 2. Rob van Gameren 6 jaar ago

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik die FIBA-potjes wel erg lekker compact vind. Zo kun je ook nog wat anders doen tijdens je avond. En in ons geval in de nacht (lees: meer slaap!). Minder time-outs altijd fijn. Zijn erg overrated.

 3. Darch 6 jaar ago

  Timeouts zijn natuurlijk niet overrated. Die zijn goed voor reclameblokken die miljoenen opleveren.

  Dit proefje kan natuurlijk ook alleen maar te maken hebben met geld. De lengte van een game binnen de twee uur (oid) houden op tv. Maar wel meer ruimte creeren voor reclames.

  Minder timeouts snap ik in die zin dan weer niet. Maar ik ben dan ook geen commissioner.

 4. Berry Vonk 6 jaar ago

  Die time-out minder in het 4e kwart vind ik jammer aangezien dat nog wel eens een interessante tactisch spel oplevert in een spannende wedstrijd

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen