POLL: De beste ploeg in historie Amerikaanse sporten?

Door

Door de jaren heen zijn er vele teams geweest die een -nagenoeg- perfect seizoen hebben gespeeld. De Chicago Bulls van Michael Jordan, de Edmonton Oilers van Wayne Gretzky, de enige ongeslagen NFL-kampioen ooit, de ’72 Miami Dolphins, en de New York Yankees van Babe Ruth, om er een paar te noemen. Maar welke van die teams was nu de beste? (Je keuze voor ‘Anders’ kun je toelichten bij reacties onder aan het artikel) 


feedback surveys
31 Reacties
 1. Dennis 8 jaar ago

  Wat dacht je van de Montreal Canadiens in het seizoen 1976-1977?

  • Jules Zane 8 jaar ago

   Dat is een uitstekende kandidaat.

   Ik had zelf de 1960 Canadiens aangedragen, omdat die generatie Habs zes Cups in acht jaar tijd won en 1960 het laatste jaar van Maurice “Rocket” Richard was. Twee keer de Habs leek me wat veel van het goede, maar eigenlijk verdienen ze het. Veruit de meeste succesvolle NHL-franchise natuurlijk.

 2. Seb Visser 8 jaar ago

  Murderer’s row.. No doubt about it!

  • Dennis 8 jaar ago

   Mantle, Berra en Marris, man oh man! (of bedoelde je het team uit ’61 niet? 😉

 3. MJ en de Bulls!!!

 4. Jules Zane 8 jaar ago

  Wat mij betreft de Oilers van de jaren ’80. Een ongelofelijk machtige reeks in een vrij moderne era van de sport. Gretzky en kornuiten deden, zo kort na de ongelofelijke successen van de Islanders, eigenlijk het onmogelijke. Eervolle vermelding: diezelfde Islanders, wiens bizarre record van 19 playoffseries op rij gewonnen nooit meer wordt verbroken. In geen enkele sport ook. Eigenlijk verdienen beide het.

 5. Diederick Storm 8 jaar ago

  Ik ga ook voor MJ & Co.

 6. Thijs Dingenouts 8 jaar ago

  The Bulls…..72–10….

 7. Darch 8 jaar ago

  Hoe kunnen vijf Bulls nou sterker zijn dan tweeëntwintig Bears?

 8. Darch 8 jaar ago

  Iemand de ’27 Yankees nog zien spelen, trouwens?

 9. Lennart Beishuizen 8 jaar ago

  ’27 Yankees. Ruth, Gehrig. Bulls ook een hele goede kandidaat 🙂

 10. Easy: Larry Bird’s Boston Celtics 1986. LOL at ’96 Chicagol Bulls. De NBA was toen zo zwak.. No doubt MJ is de beste speler aller tijden maar zijn era of dominance was verre van de sterkste in de geschiedenis van de NBA. Bird en de Celtics zouden met sprekend gemak winnen van MJ’s Bulls uit ’96.

 11. Peter Robbertsen 8 jaar ago

  Er is maar éém team dat de Superbowl won nadat het het hele seizoen ongeslagen bleef: De 1972 Miami Dolphins dus. Daarbij had Miami de beste Offense en de beste Defense. Het AFC championship werd gewonnen op bezoek in Pittsburgh. Van homefield-advantage had men toen nog niet gehoord.
  De Bears en de Patriots kunnen daar niet aan tippen, dus die kunnen onmogelijk beter zijn dan de ’72 Dolphins.

  Nou vraag ik me toch al af hoe een team dat niet eens de Superbowl gewonnen heeft (Patriots dus), op deze lijst terecht is gekomen. Dan hadden beter de Niners van Joe Montana erbij moeten staan.

 12. Yuri Ankone 8 jaar ago

  Eigenlijk onbegrijpelijk dat de Bulls de meeste stemmen krijgen. Het gaat hier om de beste ploeg en de Bulls dat was vooral MJ en wat mannetjes die hem de bal gaven. Alleen Pippen en Kukoc kwamen dat seizoen ook voorbij de 1000 punten. De ’86 Celtics waren iets gebalanceerder, maar als je in deze rij de beste basketbalploeg moet kiezen, dan is dan onvermijdelijk ’72 Lakers. De complete starting 5 heeft meer dan 1000 punten gescoord. Hier was de hele ploeg gevaarlijk. Ik kies uiteindelijk echter niet voor een basketbalploeg, maar voor een honkbalploeg. Die ’27 Yankees waren een freak in de teamsporten. Zo’n ploeg zul je nooit meer zien. Zat met name in de batting line up niet 1 zwakke plek.

  • MJ met wat mannetjes die hem de bal gaven? Weet je zeker dat je het over de Bulls uit 1995-1996 hebt? Alleen een echt team komt tot de prestatie die dat jaar werd neergezet. De Lakers waren zeker goed met de 33 games winstreak, maar 72 zeges is het toppunt van constant presteren en een kroon op een Dynastie met zes titels.

   • Yuri Ankone 8 jaar ago

    Ik mag af en toe zaken een beetje aandikken 🙂

    Een goed team kan ook het verlies van een speler opvangen. Waar waren de Bulls geweest zonder MJ? Daarom zijn de ’27 Yankees naar mijn mening ook veel beter. Zoek voor de lol de stats eens op van de ‘reserve’spelers. De starting line-up was vaak niet compleet, maar ze bleven schitteren. Als MJ dat jaar 1 wedstrijd had gemist (wat hij niet deed), dan hadden ze waarschijnlijk 71 wedstrijden gewonnen, want vervanging was er niet.

  • Darch 8 jaar ago

   Wat is jouw definitie van een goed team? De gelijkwaardigheid van alle leden, of de som van alle componenten? Jordan was onderdeel van het team.

  • Thijs Dingenouts 8 jaar ago

   Kleine onderschatting van de ploeg…het was niet alleen MJ; check de stats. Gaat niet of de starting 5 veel scoren maar het hoe het geheel scoort en net zo belangrijk voor de defence.

 13. Dirkjan 8 jaar ago

  Ik ga voor de New York Islanders.Zij hebben van alle grote Amerikaanse profsporten de langste serie van 19 opeenvolgende play off series gewonnen en dat resulteerde in 4 stanley cups van 1980 tot 1983.Een geweldige ploeg met o.a.Trottier,Bossy,Potvin,Nystrom,Tonelli,Smith,Bourne,gebroeders Sutter,Kallur,Langevin,Gillies
  De Islanders waren de laatste dynasty in de Amerikaanse profsport.

 14. BozzieJr 8 jaar ago

  Your 2013 New York Mets. 162-0, baby.

  • Neal Petersen 8 jaar ago

   Drink je nu ook al onder werktijd Peter? 🙂

 15. Jean-Pierre 8 jaar ago

  Missing the ’89 49’ers in dit rijtje, wat heet de San Francisco 49’ers horen hier als Dynasty team in te staan, beste team in the ’80’s en begin ’90’s. Joe “Cool” begeleid met volgens velen “the best offense ever to grace the field in the National Football league”!

  Maar HET team wat alle andere teams doet verbleken en wat hier eigenlijk bij MOET staan: The one and only Dream Team uit ’92 ! Nooit hebben er zoveel helden/toppers/buiten categorie spelers (op wellicht Laetner na) op één veld gestaan.

  • Dennis 8 jaar ago

   My anwswer to that, sir, is just three words: Miracle On Ice

   Nu jij weer, er is gewoon niet genoeg ruimte om alle ‘super’-teams op te nemen.

 16. Martijn van Laar 8 jaar ago

  Mijn stem gaat naar de Yankees van 1927. Check deze zieke stats:

  The 1927 Yankees batted .307, slugged .489, scored 975 runs, and outscored their opponents by a record 376 runs. Center fielder Earl Combs had a career best year, batting .356 with 231 hits, left fielder Bob Meusel batted .337 with 103 RBIs, and second baseman Tony Lazzeri drove in 102 runs. Gehrig batted .373, with 218 hits, 52 doubles, 18 triples, 47 home runs, a then record 175 RBIs, slugged at .765, and was voted A.L. MVP. Ruth amassed a .356 batting average, 164 RBIs, 158 runs scored, walked 137 times, and slugged .772. Most notably, his 60 home runs that year broke his own record and remained the Major League mark for 34 years until Roger Maris broke it. The pitching staff led the league in ERA at 3.20, and included Waite Hoyt, who went 22-7, which tied for the league lead, and Herb Pennock, who went 19-8. Wilcy Moore won 19 as a reliever. The 1927 Yankees would eventually send six players along with manager Miller Huggins and president Ed Barrow to the Baseball Hall of Fame; only the 1928 Yankees had more with 9 players along with Huggins and Barrow. Three other Yankees pitchers had ERAs under 3.00 that season.

  Nuff said…

  • Lennart Beishuizen 8 jaar ago

   ^ this!

   • Stefan 8 jaar ago

    Natuurlijk gaat het ook om stats, maar ook belangrijk in welke era dat gebeurde. Dan is de prestatie van de Celtics in ’86 veel knapper..

 17. Hank 8 jaar ago

  De Bulls uit 1996, zat daar ook niet ene Rodman in? Een Amerikaan die in Noord-Korea weet te aarden? Dan is dat de beste ploeg uit de USA-history.

  • LoLa 8 jaar ago

   Op basis van zijn wereldvrede intenties? 🙂

 18. Timon 8 jaar ago

  Geen Celtics 57-69?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen