‘Politie maakt jacht op Aaron Hernandez’

Door

De politie is op dit moment op zoek naar Aaron Hernandez in verband met de moord op de 27-jarige Odin Lloyd, wiens ontzielde lichaam eerder deze week in de buurt van zijn huis gevonden werd. Eergister doorzocht de politie al de woning van de tight end van de New England Patriots, maar nu zijn ze dus op zoek naar Hernandez zelf.

Hernandez

Lloyd zat op de avond van de moord met drie andere mannen in een een huurauto die door Aaron Hernandez werd bestuurd. Ze hadden een bar in Boston bezocht en waren op weg naar het huis van Hernandez. Odin Lloyd was de enige in het gezelschap die het huis niet bereikte. Zijn lichaam werd later op zo’n anderhalve kilometer van het huis van de tight end gevonden. De politie ziet Hernandez op dit moment als ‘direct betrokkene’ bij de moord.

Veel van de vrienden met wie Aaron Hernandez is opgegroeid zouden zijn betrokken bij straatbendes en het is niet altijd even duidelijk geweest of Hernandez die banden met zijn verleden heeft losgelaten. De ‘gang affiliations’ van zijn vrienden waren voor veel teams in de NFL destijds een reden hem niet te draften.

Om de situatie voor Hernandez nog penibeler te maken heeft één van deze vrienden, Alexander Bradley, vandaag ook nog eens een civiele procedure tegen de Patriots-speler aangespannen. Afgelopen februari zouden Bradley en Hernandez bij het verlaten van een nachtclub in Miami ruzie gekregen hebben waarbij Hernandez Bradley zou hebben beschoten. Bradley zou hierbij verwondingen aan zijn arm en zijn gelaat hebben opgelopen. Bradley heeft een lang strafblad, dus het lijkt erop dat Hernandez nog steeds met de verkeerde mensen omgaat.

Op dit moment is Hernandez nog niet gearresteerd en meldde hij zich eerder vandaag in het stadion van de New England Patriots, die overigens geen commentaar willen leveren op de gebeurtenissen. Ook de NFL wil niet reageren tot er meer bekend is over de situatie.

UPDATE:

Volgens de politie heeft Aaron Hernandez zijn mobiele telefoon en het bewakingssysteem van zijn huis vernietigd. De telefoon zou in stukjes zijn overhandigd aan de autoriteiten, en de beelden van de bewakingscamera’s in en om zijn huis zijn onbruikbaar. Ook is het opvallend dat Hernandez een groep schoonmakers zijn huis heeft laten reinigen de dag na de moord op Odin Lloyd. De politie heeft verder laten weten op dit moment Hernandez niet als verdachte aan te merken, maar “he has not been ruled out” en hij is “definitely not in the clear”. Een arrestatie zit er op dit moment dus nog niet in, maar het ziet er nog steeds niet goed uit voor Hernandez.

Ook leuk om te lezen