Plays of the Week – Preseason week 1

Door

Aan de vooravond van de tweede week van preseason blikt Sport Amerika nog eenmaal terug op de eerste week. We halen vijf in het oog springende momenten terug.

Andrew Luck 1

Wat een debuut in de NFL. Het is weliswaar preseason en dus vriendschappelijk, maar als je als eerste keuze uit de draft met torenhoge verwachtingen met je allereerste pass in je eerste wedstrijd een touchdown weet te maken, dan kom je toch lekker binnen. Ook al is de uiteindelijke touchdown voornamelijk te danken aan de yards after catch, deze kan Andrew Luck toch mooi op zijn conto bijschrijven:

Hanie terug op Soldier Field

Tot grote teleurstelling en vooral tot grote frustratie van iedereen die de Chicago Bears een warm hart toe draagt lukte het vorig jaar keer op keer niet. Een overwinning met Caleb Hanie aan het roer. Dit keer lukte het Hanie wel om als winnaar van het veld te stappen op Soldier Field. Echter wel spelend voor het bezoekende team, de Denver Broncos. Maar niet voordat hij gesacked werd door Chicago’s first round pick Shea McClellin:

Robert Griffin III touchdown

Niet alleen naar het debuut van Andrew Luck werd naarstig uitgekeken, ook naar het debuut van Robert Griffin III  was men zeer benieuwd. Een ook RG3 stelde niet teleur. De overwinning van de Redskins op de Bills werd opgeluisterd met een touchdown pass van de overall nummer 2 draft pick.

Nieuwe kicker Eagles?

Bij de Eagles staan ze aan de vooravond van een geweldig seizoen. Tenminste, dat is de algemene verwachting. Dat weerhoudt ze er echter niet van om nog altijd op zoek te zijn naar nieuw talent. Of hij van La Liga wil overstappen naar de NFL is nog maar de vraag, maar in Sergio Ramos van Real Madrid hebben ze alvast een prima kicker gevonden:

Andrew Luck 2

Twee keer Andrew Luck in dit overzicht. En dik verdiend. Zijn eerste TD-pass was dan vooral bijzonder, omdat het zijn eerste balcontact was, maar zijn tweede TD-pass was gewoon van ongekende schoonheid:

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen