Play-off preview: Los Angeles vs. Houston

Door

james-harden

Vannacht spelen de Los Angeles Clippers en de Houston Rockets hun eerste wedstrijd in de tweede ronde van de NBA play-offs. Wij van SportAmerika blikken vooruit.

De Rockets hadden weinig moeite in de eerste ronde van de play-offs. De ploeg van onder andere shooting guard James Harden won uiteindelijk met 4-1 van de Dallas Mavericks. De Clippers wonnen de mooiste serie van de eerste ronde. Pas na zeven duels viel de beslissing tegen de San Antonio Spurs.

Los Angeles speelde zaterdagavond de laatste wedstrijd van de eerste ronde. Houston was zes dagen geleden al klaar. De kans is dus dat de Clippers nog een beetje vermoeid zijn. Toch hebben zij ook erg veel vertrouwen gekregen na het uitschakelen van de regerend kampioen, de Spurs.

“It’s been good to have our rest. Monday is going to be a big game for us, especially with our energy. They’re coming off a really tough Game 7. So we just have to do a really good job of coming out here with energy, making sure we’re playing well on both ends of the floor”, aldus shooting guard James Harden eerder deze week.

De statistieken zeggen
* Beide ploegen speelden vier keer tegen elkaar tijdens het reguliere seizoen. Zowel de Clippers als de Rockets won twee duels. Los Angeles won twee keer erg ruim, namelijk met 102-85 en 110-95. Houston had twee keer wat meer moeite om te winnen (105-110 en 98-100).

* Clippers-forward Blake Griffin noteerde een double-double in alle zeven duels tegen de Spurs. Daarnaast had hij twee triple-doubles, de enige twee van de eerste ronde.

* J.J. Redick legde de meeste kilometers af tijdens de eerste ronde. In totaal liep de shooting guard bijna 33 kilometer (20,5 miles).

* Zowels Houston als LA won 56 van de 82 wedstrijden tijdens het reguliere seizoen.

Matchups to watch
Dwight Howard vs. DeAndre Jordan. De wedstrijd wordt een gevecht tussen twee centers met ontzettend veel kwaliteit. Howard noteerde gemiddeld 15,8 punten, 10,5 rebounds en 1,3 blocks per duel. Opvallend is dat Howard geen enkele keer tegen de Clippers speelde tijdens het reguliere seizoen. DeAndre Jordan is aanvallend iets minder gevaarlijk dan Howard, maar pakt gemiddeld wel meer rebounds. De center van de Clippers had 11,5 punten, vijftien boards en 2,2 blocks per wedstrijd.

Chris Paul vs. James Harden. Natuurlijk is het ook de wedstrijd tussen twee van de beste guards uit de NBA, namelijk Paul en Harden. Harden eindigde gisteravond op de tweede plaats achter Stephen Curry als het gaat om de MVP-award.

Gezien de cijfers van het reguliere seizoen gaat de shooting guard van de Rockets een heel lastige serie tegemoet. Harden raakte in de vier wedstrijden tegen de Clippers maar 35,8 procent van zijn schoten. Wel was hij gemiddeld goed voor twintig punten, 7,3 assists en vijf rebounds per wedstrijd.

Paul deed het niet veel beter tegen de Rockets. De point guard raakte 36,7 procent. De grote vraag is of hij vanavond kan spelen. De guard liep in de laatste wedstrijd tegen de Spurs een hamstringblessure op.

De redactie voorspelt…
Snel door naar de volgende ronde, maar geen favoriet bij de redacteuren van SportAmerika. Ruim driekwart gaat voor de Clippers in deze matchup. Toch wordt het niet zomaar een eitje. De Clippers zullen er zes of zeven wedstrijden voor nodig hebben. Als de Rockets winnen, wat slechts 25 procent van de redacteuren denkt, zal dat ook in zes of zeven wedstrijden zijn. We hebben dus een mooie, lange serie voor de boeg!

Meest gekozen voorspelling: Clippers in zes.

Foto’s: Getty Images & Twitter

Ook leuk om te lezen