Play-off preview: Golden State vs. Memphis

Door

Los Angeles Lakers v Golden State Warriors

De Golden State Warriors (67-15) zijn de te kloppen ploeg deze NBA play-offs. Onder aanvoering van Stephen Curry (33.8 punten, 7.3 assists) en Klay Thompson (25 punten, 48.5 3pt%) werden de New Orleans Pelicans in vier duels aan de kant gezet. Belangrijkste wapenfeit was wellicht de de fantastische comeback in het derde duel, waarin een achterstand van twintig punten in het vierde kwart werd weggepoetst. Coach Kerr laat deze ploeg met vlagen onverslaanbaar basketball spelen.

De Memphis Grizzlies zullen toch een poging moeten wagen de komende twee weken. De ploeg versloeg in de eerste ronde de Portland Trail Blazers met 4-1 en speelde daarin als het team dat we de afgelopen jaren zo goed hebben leren kennen: fysiek, een gefocuste verdediging en een aanval waar meerdere spelers kunnen uitblinken.

De statistieken zeggen
* De statistieken vertellen wat de ogen zien als je naar Draymond Green kijkt op het veld. De man spelend met nummer 23 op zijn jersey is overal op het veld en lijkt in elke play betrokken, evenals die andere beroemde 23. Green was tegen de Pelicans goed voor 15.8 punten, 12.8 rebounds, 6.3 rebounds en 2.5 steals.

* In het reguliere seizoen speelden de ploegen driemaal tegen elkaar, waarvan Golden State er twee wist te winnen.

* Tegen de Trail Blazers schoten Marc Gasol (41,8 procent) en Zach Randolph (34,9 procent) beneden hun niveau. Deze cijfers zullen omhoog moeten worden gekrikt, vooral zolang de geblesseerde Mike Conley ontbreekt. Hoe lang de point guard nog moet missen in onduidelijk.

Highlights
De Memphis Grizzlies bracht een einde aan de winnende reeks van zestien duels (franchise-record). Hier wat mooie beelden van de eerdere ontmoeting dit seizoen:

En hier simpelweg een filmpje waarbij je aan het einde “Go Warriors” loopt te gillen:

Matchup to watch
Onder de basket gaan er wat mooie duels worden uitgevochten. Andrew Bogut vs Marc Gasol zal interessant worden, maar van Draymond Green en Zach Randolph lijkt het een zekerheidje dat beide heren het vroeg of laat met elkaar aan de stok gaan krijgen. Z-Bo is niet bang om de confrontatie op te zoeken en in de play-offs lijkt de veteraan het erom te doen. Green is een mooie praatjesmaker, die het Randolph erg lastig zal gaan maken. Een matchup om van te smullen.

De redactie voorspelt…
De redactie heeft een duidelijke voorkeur voor de Golden State Warriors. Bijna 80% van de redacteuren denkt dat Golden State gaat winnen en daarvan denkt nog eens 80% dat dit in zes wedstrijden zal gebeuren. Helemaal automatisch zal het dus ook niet gaan, getuige ook die paar redacteuren die denken dat Memphis kan verrassen tegen de schutters uit Oakland.

Meest gekozen voorspelling: Golden State in zes.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen