Pittsburgh Steelers nemen afscheid van veteraan Hines Ward

Door

Op woensdag maakten de Pittsburgh Steelers via hun website bekend dat het team wide receiver Hines Ward voor het begin van free agency zal releasen. Dat het team afscheid van hem zouden gaan nemen werd al enkele weken voorspeld, maar toch bleef het een moeilijke beslissing gezien de belangrijke rol die de wide receiver in het afgelopen decennium voor het team bekleedde. “Hines is erg belangrijk voor ons geweest, en we zullen hem altijd dankbaar blijven voor wat hij ons helpen bereiken,” liet Steelers president Art Rooney II weten via de team website.

Ward werd in 1998 in de derde ronde van de draft kozen door de Steelers, en heeft sindsdien 14 seizoenen voor het team uit Pittsburgh gespeeld. In die jaren ving Ward 1.000 passes voor 12.083 yards en 85 touchdowns, waarmee hij alle Steelers records in die categorieën bezit. Daarnaast werd de wide receiver ook gekozen tot de Most Valueble Player van Super Bowl XL, toen de Pittsburgh Steelers de Seattle Seahawks met 21-10 versloegen.

Na gehoord te hebben over zijn aanstaande release liet Ward weten nog altijd te willen spelen: “Ik voel nog steeds dat ik football in me heb en kijk dan ook uit naar het komende seizoen. Dit is niet hoe ik het einde van mijn NFL carrière, want ik heb er alles aan gedaan om tot het einde een Steelers uniform te mogen dragen en af te ronden waar ik 14 jaar geleden aan begonnen ben. Helaas mag het niet zo zijn.”

Ondanks dat Ward hoopt nog weer aan spelen toe te komen zal het moeilijk worden om een contract te versieren bij een ander team. De veteraan, die volgende week 36 wordt, speelt niet op special teams, waardoor het voor teams moeilijk is om hem te verkiezen over een jonge receiver die ook op special teams zijn steentje bij kan dragen. Echter, ondanks dat zijn snelheid is afgenomen beschikt de receiver nog altijd over goede handen, en zijn leiderschap zal jonge teams als de Tampa Bay Buccaneers of de Jacksonville Jaguars toch zeker moeten kunnen verleiden om Ward een kans te geven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen