Pittsburgh en New Jersey nemen afstand

Door

Pittsburgh Penguins v New York IslandersIn de Atlantic Division hebben de Pittsburgh Penguins en New Jersey Devils inmiddels een comfortabele voorsprong opgebouwd. Pittsburgh won met 4-2 op Long Island, terwijl de Devils in eigen huis aartsrivaal Rangers op 3-1 hielden.

Ondanks dat de wedstrijd voor de Penguins vrij gemakkelijk verliep, zal de schrik ze even goed om het hart zijn geslagen toen een schot via de stick van een Islander in het gezicht van Sidney Crosby (foto) hard in het gezicht trof. Onder luid gejoel van de Islanders-fans moest de Penguins-aanvoerder het ijs bloedend verlaten. Hij zou later met watjes in zijn neus terugkeren om de wedstrijd uit te spelen.

Crosby had na drie minuten in de eerste periode met alweer zijn tiende assist van het jaar James Neal aan zijn zesde treffer dit seizoen geholpen. In de derde periode brachten de Islanders binnen een minuut de stand nog wel van 3-0 op 3-2, maar de gelijkmaker bleef uit en Paul Martin’s empty netter verzekerde Pittsburgh van de koppositie in de Atlantic.

Veertig

Ook als veertiger valt Martin Brodeur weer niet tegen. De Canadese goalie van de New Jersey Devils lijkt de eeuwige jeugd te hebben en hield tegen de Rangers kans op kans uit het doel. Met twee treffers was David Clarkson de gevierde man voor de Devils, die met liefde hun aartsrivaal uit Manhattan verder in de problemen hebben geholpen. Behalve een knappe treffer van rookie Chris Kreider was er voor de Rangers namelijk weinig positiefs te halen uit hun dure 3-1 nederlaag.

Crap-itals

Het kan wel altijd erger natuurlijk. Na negen wedstrijden hebben de Washington Capitals namelijk pas twee overwinningen en hebben ze liefst zeven keer in de reguliere speeltijd verloren. Gisteravond werd de ploeg met de 3-2 verschalkt door de Toronto Maple Leafs, die ook bepaald geen hoogvlieger in de Eastern Conference lijken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen