Pitchers duel levert Cardinals 2-0 voorsprong op in NLCS

Door

NLCS - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals - Michael Wacha0nlcs150De St. Louis Cardinals hebben een 2-0 voorsprong genomen in de strijd om het kampioenschap van de National League tegen de Los Angeles Dodgers. De thuisploeg besliste Game 2 van de NLCS in zijn voordeel met name dankzij de uiterst sterk werpende Michael Wacha. De starter hield de Dodgers ruim zes innings van het scorebord af, waarna de bullpen de wedstrijd probleemloos uitgooide.

Hoewel er een 1-0 eindstand in het voordeel van de Cardinals op het scorebord prijkte waren het de Los Angeles Dodgers die de grootste kansen om te scoren lieten liggen. Vooral in de zesde inning liet LA een grote kans liggen. Dankzij een werpfout van tweede honkman Matt Carpenter kregen de Dodgers honklopers op het tweede en derde honk cadeau terwijl er nog geen enkele nul gemaakt was. Als Houdini in zijn beste dagen hielp Wacha zijn team echter ontsnappen, onder meer door Yasiel Puig en Juan Uribe drie slag te geven.

De Cardinals hadden het zelf ondertussen niet veel makkelijker met de starter van de Dodgers, die ace Clayton Kershaw op de heuvel hadden staan. Het lukte Kershaw echter niet de Cardinals van scoren af te houden. Nadat David Freese dankzij een passed ball het derde honk had bereikt sloeg buitenvelder Jon Jay de enige run van de dag binnen middels een sacrifice fly. Linksvelder Carl Crawford poogde nog wel Freese uit te hogen bij de thuisplaat maar zijn worp was te onzuiver om de

Door de overwinning nemen de St. Louis Cardinals een 2-0 voorsprong mee naar Los Angeles, waar de komende twee, mogelijk drie wedstrijden in de National League Championship Series worden gespeeld. Game 3 wordt om 02:00 uur Nederlandse tijd in de nacht van maandag op dinsdag gespeeld. Adam Wainwright start dan voor de Cardinals, terwijl de Dodgers nog niet bekend hebben gemaakt wie op de heuvel verschijnt.

Ook leuk om te lezen