Pitcher Fernandez slaat HR in comeback voor Marlins

Door

CI7b_PnWsAAEIzZ

Jose Fernandez heeft sinds 9 mei 2014 moeten wachten, maar hij is eindelijk terug! Na een stroef begin in zijn eerste start sinds Tommy John Surgery, leidde de Cubaanse werper de Miami Marlins naar een 5-4 overwinning op de San Francisco Giants.

De 2013 National League Rookie of the Year gaf tegen de Giants twee runs op in de eerste inning. Hij herstelde zich echter knap en leverde uiteindelijk zes innings af waarin hij zeven honkslagen en drie runs opgaf met zes strikeouts. Nog belangrijker was zijn tweede homerun uit zijn carrière.

Een jaar geleden kreeg Fernandez last van zijn elleboog. Een MRI-onderzoek wees uit dat hij een ligament (band) had gescheurd en een operatie moest ondergaan. Op dat moment had Fernandez de meeste strikeouts (70) in de MLB achter zij naam.

Op het moment dat Fernandez done for the season was, besloot een fan van de Marlins zijn haar te laten groeien, totdat de 22-jarige Cubaan zijn comeback zou maken. Aan Fernandez de eer om voor zijn wedstrijd als eerste de tondeuse het werk te laten doen.

De eerste start is achter de rug. Jonah Keri van Grantland blikt vooruit wat wij dit seizoen kunnen verwachten van Fernandez na zijn elleboogblessure. Lees ook zijn bizarre verhaal van Cuba naar Amerika in SportAmerika The Magazine.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen