Pistons verslaan Jazz, maar onrust blijft

Door

Wie niet verder kijkt dan z’n neus lang is en simpel een blik werpt op het scoreformulier (Utah Jazz 116-Detroit Pistons 120), zou denken dat alles koek en ei is in de Motor City. Maar niets is natuurlijk minder waar.

Geloof het of niet, maar de Pistons hadden op zaterdagavond maar liefst negen spelers tot hun beschikking.

Hoe anders was dat nog geweest op vrijdag, toen de ploeg op beschamende wijze had verloren van de Philadelphia 76ers (94-110) en een nieuw dieptepunt bijschreef in de clubanalen. Er prijkten slechts zes(!) beschikbare Pistons op het scoresheet.

De reden? Coach John Kuester had tegen de Sixers Tracy McGrady, Tayshaun Prince, Rip Hamilton, Chris Wilcox en Ben Wallace aan de kant gehouden bij wijze van straf. Het vijftal was niet op komen dagen voor de shootaround, uit onvrede met de coach en als protest tegen de transferplannen van de club.

Tweedejaars coach Kuester bostste dit seizoen met meerdere van zijn spelers, Hamilton in het bijzonder. Hamilton werd door de coach vaker dan hem lief was aan de kant gehouden, en stond donderdag daarom ook op de nominatie te worden vescheept.

Een onwillige Hamilton zorgde echter dat de deadline niet werd gehaald, met als gevolg dat de twintig miljoen dollar die hij toucheert nog immer op de balans in Detroit staat.

Tegen de Jazz bleven McGrady (ziekte…), Wallace (familieomstandigheden…) en Prince (coach’s decision) andermaal aan de kant, evenals uiteraard Hamilton, maar dat bleek tegen Utah (vijf nederlagen op rij tot aan de winst op Indiana vrijdag) geen probleem.

,,Er was sprake van samenspel dat we hier lange tijd niet hebben gezien,” sprak Kuester. ,,Bovendien toonden we een energie die ons te veel heeft ontbroken. Ik moet mijn spelers een compliment geven. We played hard.”

Rodney Stuckey was in The Palace of Auburn Hills goed voor 28 punten en Austin Daye maakte er achttien. Greg Monroe voegde daar nog zestien rebounds aan toe.

En om af te sluiten met iets positiefs: het was voor het eerst sinds maart 2005 dat de Pistons van de Jazz konden winnen.

Zie hier de samenvatting tussen de Jazz en de Pistons.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen