‘Pirlo na Champions League finale naar New York City FC’

Door

AndreaPirloJuventus1-Atalanta2015-Getty

De zoektocht van New York City FC naar een derde en laatste Designated player lijkt voorbij. Volgens de Spaanse krant AS heeft de Italiaanse middenvelder Andrea Pirlo een bod van de club uit New York geaccepteerd.

Pirlo speelt naar verluidt zaterdag zijn laatste wedstrijd voor Juventus, in Berlijn neemt ‘de oude dame’ het in de Champions League finale op tegen FC Barcelona.

Qatar?

Nadat David Villa en Frank Lampard werden gehaald naar NYCFC, was er nog ruimte voor een sterspeler. Lang leek de club de favoriet om Chelsea-spits Didier Drogba binnen te halen en Xavi van FC Barcelona was ook geïnteresseerd in een transfer naar New York. Laatstgenoemde tekende echter vorige week een driejarig contract bij Al-Sadd uit Qatar.

Het leek waarschijnlijk dat Andrea Pirlo zijn carrière ook zou gaan afsluiten in Qatar, maar de Italiaan bleek uiteindelijk meer geïnteresseerd in New York.

Genieten in Yankee stadium

Met een middenveld met Pirlo en Lampard zal er veel gaan veranderen in de zomer. Het eerste seizoen van NYCFC is uitermate teleurstellend begonnen, met slechts een overwinning staat de club onderaan in de Eastern Conference en de Supporters’ Shield. Maar met de doelpunten van Lampard en de heerlijke nonchalante passjes van Pirlo gaan de fans in het Yankee stadium ongetwijfeld genieten.

Voor de Major League Soccer is de transfer goed nieuws, met de zoveelste ster die naar Amerika vertrekt zal de competitie een boost in populariteit krijgen.

Foto: sbisoccer.com

Ook leuk om te lezen