Pirates winnen in 19 innings van Cardinals

Door

Pedro AlvarezDe Pittsburgh Pirates hebben gisteren in een ware mararthonpartij gewonnen van de St. Louis Cardinals. In St. Louis werd het na negentien innings 6-3 voor de Buccos.

Dankzij de overwinning in de langste wedstrijd van het seizoen staan de Pirates twee wedstrijden los van de Cards in de wild card.

Alvarez
Derde honkman Pedro Alvarez zorgde voor het beslissende punt, door in de negentiende inning een solo-homerun te slaan tegen reliever Barett Browning. Andrew McCutchen zorgde daarna voor ‘insurance’ door nog twee punten over de thuisplaat te slaan.

Marathon
De partij begon met de comeback van Jaime Garcia bij de Cardinals, die acht innings wierp, waarin hij twee onverdiende punten opgaf en tien strike-outs had. Pirates starter Jeff Karstens hield het een inning korter vol en gaf twee verdiende punten op.

De wedstrijd bleef 2-2 tot aan de zeventiende inning, toen Garrett Jones eerst met een RBI-single de Buccos op voorsprong bracht. In de gelijkmakende slagbeurt maakte Tony Cruz echter gelijk met een sacrafice fly.

De 3-3 stand bleef staan tot de negentiende inning, totdat de Pirates hun puntenaantal verdubbelden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen