Kyrie Irving schiet Cavaliers langs Raptors

Door

1recap1

Cleveland Cavaliers @ Toronto Raptors 99 – 98
Er is op dit moment een grote held in Cleveland, een man om wie alles draait en zijn naam is Kyrie Irving. De regerend Rookie van het Jaar is neemt zijn team keer op keer bij de hand, zo ook in de wedstrijd tegen de Toronto Raptors. Met nog tien seconde te gaan zette Jose Calderon met een goede drive naar de basket de Raptors op een voorsprong van twee punten, maar een diepe driepunter van Irving zorgde ervoor dat de Cavaliers deze wedstrijd in de laatste seconde naar zich toetrokken. De tweeëndertig punten van Irving zorgde voor de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor de Cavs. Mareese Speights en Wayne Ellington krijgen beide een  eervolle vermelding. De twee spelers die pas net overgekomen zijn van de Memphis Grizzlies scoorde respectievelijk zeventien en twaalf punten.

New York Knicks @ Philidelphia 76’ers 80 – 97
Jrue Holiday weet sinds deze week dat hij een All-Star is en dat geeft hem blijkbaar een ontzettende vertrouwensboost. De point-guard van de Philidelphia 76’ers scoorde 35 punten in de wedstrijd tegen de New York Knicks en verbeterde daarmee zijn persoonlijke punten record. Tel daarbij de twintig punten van Even Turner en de twintig punten van Nick Young bij op en je weet wie de basis legde voor de overwinning. De Knicks beleefde aan de andere kant een totale offnight. Carmelo Anthony maakte nog wel vijfentwintig punten, maar hij had daar achtentwintig schoten voor nodig. JR Smith, Jason Kidd en Imani Shumpert mochten samen zeventien keer aanleggen voor een schot, maar scoorde daarbij niet.

Chicago Bulls @ Washington Wizards 73 – 86
Iedereen wist dat het spel van de Washington Wizards beter zou worden met de terugkeer van John Wall. De point-guard was bijna de hele eerste helft van het seizoen uitgeschakeld met een blessure, maar na zijn terugkeer zijn er alleen maar lachende gezichten in Washington. Er wordt namelijk weer eens gewonnen. Het hele team leeft op onder leiding van Wall, die zelf zestien punten maakte tegen de Chicago Bulls. Forwards Nene (zestien punten, zes rebounds) en Emeka Okafor (vijftien punten en zestien rebounds) hadden een groot aandeel in de overwinning. Voor de Bulls was Joakim Noah de enige die thuisgaf. Met negen punten, tien assists en zeventien rebounds kwam de center een punt tekort voor een triple-double.

Minnesota Timerwolves @ Charlotte Bobcats 101 – 102
Na veertien thuisnederlagen eindelijk weer een overwinning in Charlotte voor de Bobcats.
In een laatste play die amper te beschrijven valt, met een bijna out of bounds, een bijna steal en een belachelijke driepunter van Gerald Henderson, wisten de Bobcats ternauwernood de winst binnen te halen. De guards Kemba Walker (vijfentwintig punten) en Ramon Sessions (drieëntwintig punten) waren samen met Henderson de helden van de avond. Ondertussen zijn alle alarmbellen op rood voor de Timberwolves. Negen van de laatste tien wedstrijden gingen verloren voor Minnesota.

Brooklyn Nets @ Houston Rockets 106 – 119
Een wedstrijd van de Houston Rockets verveelt nooit want je weet een ding: Er gaat hoe dan ook veel gescoord worden. In de wedstrijd tegen de Nets was dat niet anders. De Rockets zorgde er met een briljante James Harden op het eind van de wedstrijd voor dat zei net iets meer scoorde dan de tegenstander. Harden had negenentwintig punten en zeven assists terwijl Omer Asik (twintig punten, zestien rebounds) en Chandler Parsons (zestien punten, tien assists) beide een double double hadden. Deron Williams werd op het eind van de wedstrijd na commentaar op de leiding van het veld gestuurd, maar had toen wel al zevenentwintig punten en elf assists gescoord voor zijn team, de Brooklyn Nets.

Ook leuk om te lezen