Philadelphia moet winnen bij Houston Dynamo

Door

De ploeg van Philadelphia Union weet wat het te doen staat vanavond. Er moet gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Houston Dynamo. In de heenwedstrijd van afgelopen zondag was Houston met 1-2 te sterk in Philadelphia. De uitploeg moet minimaal twee goals scoren om door te gaan naar de laatste vier ploegen in de MLS-cup.

Afgelopen zondag was Houston de overheersende partij, maar het was Philadelphia Union dat het vizier scherper had staan. Al in de dertigste minuut stond de eindstand op het scorebord. Wat vanavond vooral beter zal moeten bij de uitploeg is de afronding. Zondag ondernam de ploeg liefst twintig doelpogingen, waarvan er maar één raak was.

De zege voor Houston kwam afgelopen week als geroepen. Ook was iedereen blij met het doelpunt dat werd gemaakt door Hainault. De spits scoorde al zijn doelpunten van dit speeljaar in oktober. ,,Gelukkig heeft de trainer geduld gehad met mij. Ik was niet bang, ik wacht gewoon tot mijn goals komen en dat blijf ik doen”, stelt de spits op de site van de MLS.

Verder had de spits lovende woorden voor zijn keeper Tally Hall. Met liefst tien reddingen was hij toch wel de man van de heenwedstrijd. ,,Dankzij hem wisten we te winnen. Hij speelde een grootse wedstrijd. Ook vandaag zullen we hem nodig hebben”, aldus Hainault.

Het doelpunt van Philadelphia werd zondag voorbereid door Michael Farfan en afgemaakt door spits Le Toux. De eerstgenoemde is voor vanavond nog een twijfelgeval. De middenvelder heeft last van zijn voet en pas vlak voor de wedstrijd wordt besloten of hij aan kan treden in de wedstrijd tegen Houston Dynamo.

Philadelphia-coach Nowak stelt waarschijnlijk een extra middenvelder op om die linie te versterken. De trainer wisselde zondag ook al een verdediger voor een middenvelder om wat meer evenwicht in het spel te brengen. Op die manier zou Caroll in de middenlinie wat minder loopwerk hoeven te verrichten.

Nowak besluit op de clubsite met bemoedigende woorden voor zijn team. ,,Het is goed dat wij nu moeten winnen. We hoeven niks te verdedigen, want we hebben niks te verliezen.”

De wedstrijd begint vanavond om half acht lokale tijd in Houston.

Foto: Goal.com

Ook leuk om te lezen