Philadelphia Flyers houden achtste plek in zicht

Door

Toronto Maple Leafs v Philadelphia Flyers

De Philadelphia Flyers hebben met een 1-2 zege tegen de New Jersey Devils hun hoop op een plaats in de playoffs levendig gehouden. Er was een shootout voor nodig, waardoor ook de Devils nog een punt kregen.

De vaak bekritiseerde Ilya Bryzgalov luidde afgelopen week de noodklok door te zeggen dat de Flyers ‘klaar’ zouden zijn als beide wedstrijden deze week tegen de Devils verloren zouden gaan. De eerste van de twee ging verloren, maar in de tweede wedstrijd was Bryzgalov de man die de credits verdiende.

De Rus maakte 27 reddingen, waarvan enkele op een 5 tegen 3 situatie vroeg in de wedstrijd. Maxime Talbot maakte kort daarna de openingstreffer voor de Flyers. Via David Clarkson kwamen de Devils weer op gelijke hoogte, maar in het restant van de wedstrijd hielden beide goalies hun doel schoon.

In de beslissende shootout moest Bryzgalov buigen voor Ilya Kovalchuk, maar doelpunten van Matt Read en Claude Giroux zorgden ervoor dat de Flyers de punten in eigen huis mochten houden.

Het verschil tussen de Flyers en de Jets op plek 8 is nu 3 punten, al hebben de Flyers wel meer wedstrijden gespeeld als welke andere ploeg ook(29). Zij zullen dan ook alle zeilen bij moeten zetten om de playoffs nog te halen. De Devils staan met 32 punten op een veilige zesde positie in de Eastern Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen