Peyton Manning stelt keuze nieuw team nog even uit

Door

Na een lang weekend in Denver en Phoenix is Manning teruggekeerd naar Miami om daar verder te werken aan het herstel van zijn nekblessure. In beide steden sprak Manning meerdere uren met respectievelijk de Broncos en de Cardinals, en beide teams worden momenteel als favoriet beschouwd om de quarterback aan te trekken. Manning sprak ook met Miami Dolphins hoofdcoach Joe Philbin, maar hij lijkt nog geen besluit te hebben genomen over zijn toekomst.

Aanvankelijk beweerden bronnen dat Manning voor de start van free agency, vanavond om 21:00 CET, zijn nieuwe team gevonden zou willen hebben. Echter, volgens recente berichtgeving zal hij langer nodig hebben om tot een besluit te komen. Terwijl het logisch is dat de quarterback over de keuze na wil denken moet Manning ook rekening houden met het feit dat het team waar hij naar toe verhuist een aantrekkelijke bestemming wordt voor andere free agents, dus door zijn beslissing te lang uit te stellen kan een deel van de potentiële free agents al bij een nieuw team getekend hebben.

Naast de eerder genoemde teams zouden ook de Seattle Seahawks en Kansas City Chiefs hun uiterste best hebben gedaan om een afspraak met de quarterback te maken, maar Manning lijkt deze teams bij voorbaat al te hebben bedankt. Volgens de laatste geruchten zou ook Tennessee Titans eigenaar Bud Adams vastbesloten zijn om Manning naar zijn team te halen, en zelfs bereid zijn hem een aandeel in het team te geven, maar of dit Manning kan verleiden is niet bekend. Vooralsnog is er geen ontmoeting afgesproken.

Volgens Brandon Stokley, de wide receiver die samen met Manning een Super Bowl wist te winnen, heeft Manning zijn oude niveau al weer bereikt: “Hij gooit zoals zes jaar geleden.” Stokley woont in Denver, en ontmoette de quarterback in een klein park om daar ruim een uur lang passes van hem te vangen.

Manning zal zich zelf ook realiseren dat hij niet eeuwig kan wachten met zijn besluit, maar dat hij zijn nieuwe team niet bekend zal maken voor free agency begint lijkt zo goed als zeker.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen