Peyton Manning blijft aanstaande zondag aan de kant

Door

Kansas City Chiefs v Denver Broncos

Een dag nadat Peyton Manning de slechtste wedstrijd uit zijn carrière beleefde, werd vandaag bekend gemaakt dat Manning te maken heeft met een voetblessure die hem dusdanig belemmert dat hij aanstaande zondag niet zal gaan spelen wanneer de Broncos het op zullen gaan nemen tegen de Chicago Bears. Dit betekent dat Brock Osweiler zijn plek in zal nemen, en voor Manning komt hiermee een einde aan een indrukwekkende reeks.

Gisteren kregen de Broncos verrassend klop van de Kansas City Chiefs (29-13) en werd Manning al in het derde kwart naar de kant gehaald nadat hij 5-uit-20 voor 35 yards inclusief vier interceptions had gegooid. Volgens Gary Kubiak heeft deze beslissing volledig te maken met de blessure van Manning: “Het belangrijkste voor ons is dat hij volledig fit geraakt, ook met het oog op de rest van het seizoen, daar ligt de focus op.”, aldus Kubiak.

Manning zelf was logischerwijs ontevreden, en wilde de blessure ook niet gebruiken als een excuus: “Ik weet niet of dit de reden is dat ik zo slecht speelde. Het zou heel goed kunnen, maar ik vind het niet gepast om dat als excuus aan te dragen voor mijn spel.”

De 24-jarige Brock Osweiler, die in 2012 als 57ste werd gedraft door de Broncos vanuit Arizona State, zal hiermee zijn eerste officiële start maken. Tegen de Chiefs kwam Osweiler ook al binnen de lijnen voor Manning, en hierin kwam hij tot een statline van 14-uit-24 voor 146 yards, één touchdown en één interception. “Dat heeft mij al veel vertrouwen gegeven.”, aldus Osweiler nadat bekend werd gemaakt dat hij zondag zal gaan starten tegen Chicago.

Ondertussen moeten de Broncos snel zorgen dat hun seizoen weer op de rails geraakt. Hoewel er met een 7-2 record geen reden tot paniek is, heeft de ploeg nu tweemaal verloren van ploegen met een losing record (Indianapolis & Kansas City) en hierdoor lijkt de kans op een first round bye in de play-offs ver weg.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen