Pete Mackanin wil graag de Red Sox managen

Door

De komende weken in Boston staan in het teken van de zoektocht naar een nieuwe manager voor de Red Sox. General Manager Ben Cherington trapte de serie gesprekken af met de eerste kandidaat, Pete Mackanin, de bench coach van de Philadelphia Phillies. Mackanin liet afgelopen maandag weten dat hij zichzelf ziet als de ideale manager om het stokje over te nemen van Terry Francona.

“Ik denk dat ik de leiderschapskwaliteiten bezit om deze organisatie terug te brengen naar de top”, liet Mackanin weten over de zware taak die in Boston wacht om de ploeg weer op te bouwen na de gigantische collapse in de maand september. Dale Sveuw, voormalig third base coach bij de Red Sox, staat voor woensdag gepland voor een interview en Cherington liet weten dat er nog vijf, zes kandidaten volgen in de eerste gespreksronde.

De Red Sox en Terry Francona gingen na het einde van het reguliere seizoen uit elkaar nadat Francona toegaf dat hij de grip op het team had verloren gedurende een 7-20 record in de maand september en ze één wedstrijd te kort kwamen voor de playoffs. Verslaggevers vroegen of Mackanin nou een spelers manager is of juist meer van de discipline is? Mackanin zei dat hij beide kwaliteiten bezit.

Mackanin is al ruim veertig jaar actief in de Major League, maar heeft nog nooit de positie van manager ingevuld. Hij is van mening dat de tijd nu is aangebroken. “Ik ben blij dat ik nu de kans heb gekregen dat er iemand naar mij wil luisteren.”

Mackanin heeft een indrukwekkend resumé. De oud tweede honkman speelde 548 wedstrijden over negen seizoenen voor de Rangers, Expos, Phillies en de Twins. Daarna scout, third base coach, infield en outfield instructeur, minor league coördinator, “eigenlijk van alles behalve manager.” Dat is niet helemaal waar. Op interim basis was hij in 2005 even de manager van de Pittsburgh Pirates en in 2007 ook voor de Cincinatti Reds.

Foto: bostonherald.com

Ook leuk om te lezen