Peavy voor onbepaalde tijd terug op DL

Door

Afgelopen zaterdag zei manager Ozzie Guillen nog dat pitcher Jake Peavy vanaf de start van het reguliere seizoen deel zou uitmaken van de eerste 25 van de Chicago White Sox. Maar een paar dagen erna moet hij daarop terugkomen: Peavy krijgt voorlopig rust.

Het leek ook allemaal te mooi om waar te zijn. Zelfs de grootste optimisten geloofden vorig jaar niet dat de voormalig Cy Young-winnaar er bij de start van de competitie bij zou zijn. Vergelijkingsmateriaal was er niet (de blessure was nieuw en onbekend), maar de schouderoperatie die Peavy had moeten ondergaan leek eenvoudig te ernstig.

Toch zag het er allemaal zo rooskleurig uit, de voorbije weken. Peavy pitchte dat het een aard had, en maakte indruk. Hoewel de doktoren hadden voorspeld dat de pitcher vast en zeker nog wel een terugslag zou krijgen.

Zondag was het dan zover, toen Peavy liet weten dat hij weer last had. Sterker nog: hij bekende dat hij al last had sinds 4 maart, de dag dat hij weer voor het eerst op de heuvel had gestaan. Peavy echter, had daarover zijn kaken op elkaar gehouden.

Wellicht dat het daarom was dat Ozzie Guillen zo teleurgesteld en boos had geklonken toen hij meedeelde dat Peavy voor onbepaalde tijd op de DL was geplaatst. Uit alles viel op te maken dat het hem niet lekker zat dat Peavy over zijn pijn(tjes) niet eerlijk was geweest.

,,Jake Peavy zal pas weer gaan gooien op het moment dat ik dat zeg,” aldus Guillen. ,,Ik laat me niet meer door hem overtuigen. Interesseert me niks. Vanaf nu luister ik alleen nog maar naar de pitching coach en de medische staf. Ik kan niet meer afgaan op zijn eigen gevoelens. Als hij bij me komt en zegt: ‘Skip, ik ben er klaar voor’, dan wacht ik nog even drie dagen langer.”

De White Sox lieten weten dat de huidige blessure van Peavy – die op de nominatie stond om op 6 april tegen de Kansas City Royals zijn rentree te maken – los staat van zijn vorige blessure. Vorig jaar was de schouder/rugspier losgekomen van het bot, nu is er sprake van tendinitus in dezelfde schouder.

,,Ozzie en de staf,” zo vertelde Peavy zijn kant van het verhaal, ,,hebben vanaf het begin de complete controle gehad. Ik denk dat een en ander uit z’n verband is gerukt. Ik heb niet gesmeekt te mogen spelen, ik heb niet gevraagd. Ik heb Ozzie, pitching coach Don Cooper en revalidatietrainer Herm Schneider de beslissingen laten nemen.”

,,Ik heb zeker niet gesmeekt,” herhaalde Peavy. ,,Ik heb ze gezegd dat ik alles zou doen wat zij van me wilden. Natuurlijk, ze weten dat ik altijd wil spelen, maar zij hebben steeds de complete controle gehad.”

Foto: msnbcmedia.msn.com

Ook leuk om te lezen