‘Paul George komende week weer in actie’

Door

Miami Heat v Indiana Pacers - Game 5

Goed nieuws voor de basketballfans en die van de Indiana Pacers in het bijzonder: Paul George gaat waarschijnlijk komende week zijn rentree maken in de NBA. De Indiana Pacers houden hun lippen stijf op elkaar wat betreft de terugkeer, en coach Frank Vogel wilde na het verlies tegen de Cavaliers alleen kwijt dat George zaterdagavond niet zou spelen tegen de Brooklyn Nets. Maar wie weet komt er toch een verrassing?

De 24-jarige George brak in augustus 2014 zijn been op twee plekken toen hij in voorbereiding was op het WK basketball in Spanje. Sindsdien werkte hij aan zijn revalidatie. De afgelopen maanden deed de vedette van de Pacers al veelvuldig mee aan trainingen, maar in de buurt van het wedstrijdtenue kwam hij niet. Nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren.

George was in seizoen 2013/2014 een van de belangrijkste redenen dat de Indiana Pacers zich in het reguliere seizoen tot de kampioen van het oosten wisten te kronen. In de play-offs konden George en de zijnen het topseizoen geen vervolg geven. In de Conference Finals gingen de Pacers onderuit tegen Miami met 4-2.

Zonder George gaat het dit seizoen een stuk minder soepel. De Pacers staan op het moment negende in de Eastern Conference, met eenzelfde winstpercentage (0.441) als Boston. Misschien dat George daar de laatste dagen van het seizoen nog wat aan kan veranderen? Zelf lijkt hij net als zijn fans te trappelen van ongeduld, getuige de updates op zijn Instagram-account.

Just wait on it!

A photo posted by Paul George (@ygtrece) on

Bleacher Report maakte de afgelopen maanden een mooie videoserie waarin het herstel van Paul George in beeld werd gebracht. In drie delen – ‘Reliving the Nightmare’, ‘Preparing for the Return’ en ‘The Lost Season?’ – kwam George uitvoerig aan het woord om te praten over zijn blessure, basketball en zichzelf. SportAmerika hoopt dat er nog een vierde aflevering aan zit te komen, waarin niet alleen PG-13’s terugkeer, maar ook de wonderlijke wederopstanding van de Pacers aan bod komt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen