Paul George breekt been tijdens Team USA scrimmage

Door

Miami Heat v Indiana Pacers - Game 5

Paul George heeft tijdens de Team USA-scrimmage ter voorbereiding op het FIBA wereldkampioenschap zijn been gebroken. De sterspeler van de Indiana Pacers kwam ongelukkig terecht tegen de voet van de basket en liep daarbij een meervoudige fractuur van het onderbeen op.

De scrimmage, die live werd uitgezonden op ESPN, werd meteen afgebroken en George werd per brancard naar de catacombe gebracht. Hij reageerde in eerste instantie kalm en bleef naar verluid bij bewustzijn. De beelden van de blessure zijn zo gruwelijk dat ze vrijwel niet werden herhaald.

Voorgaande beenfracturen van deze aard hielden atleten langdurig aan de kant. De kans bestaat dan ook dat George grote delen van het aankomende NBA-seizoen zal missen. Zijn teamgenoten waren zo onder de indruk van de vreselijke gebeurtenis, dat onder meer Kyrie Irving zichtbaar geëmotioneerd was en enkele anderen samen kwamen om te bidden voor zijn herstel.

Waarschuwing: de volgende video kan als schokkend worden ervaren.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Michiel 6 jaar ago

    Bah, bah, bah. Wat verschrikkelijk ook voor zo’n getalenteerde speler. Heel benieuwd of hij zijn oude vorm weer haalt als hij hersteld is.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen