PATRIOTS WINNEN SUPER BOWL

Door

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks

De New England Patriots hebben in het University of Phoenix Stadium in Glenndale, Arizona Super Bowl XLIX gewonnen. In een wedstrijd die tot het laatste moment spanned was bewezen de veteranen Tom Brady en Bill Belichick net koelbloediger te zijn dan Russell Wilson en Pete Carroll. Vooral Seahawks coach Carroll zal de komende nachten nog regelmatig wakker liggen over de call vlak voor het verstrijken van de tijd.

Met de overwinning op een presenteerblaadje geserveerd en Marshawn Lynch in topvorm koos Carroll er voor om via de lucht te gaan. Pats rookie free agent Malcolm Butler pakte de geworpen bal van Wilson en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de ploeg uit Foxboro.

De wedstrijd begon niet met het vuurwerk dat de fans er van hadden verwacht. Na het eerste kwart had geen van beide teams gescoord, maar in het tweede kwart kwam de wedstrijd op gang. Nadat de Patriots de score middels een touchdown pass op Brandon LaFell hadden geopend antwoorden de Seahawks vlot middels een zespunter van Marshawn Lynch. Vlak voor rust leken de Pats met een 14-7 voorsprong de kleedkamer in te gaan dankzij een touchdown van Rob Gronkowski, maar in de 31 resterende seconden maakte de ploeg uit Seattle alsnog gelijk, 14-14.

In het derde kwart liepen de Seahawks uit naar een 24-14 voorsprong en leek de spanning uit de wedstrijd weg te ebben. Tom Brady dacht daar echter anders over en besloot in het vierde kwart aan een comeback te beginnen. Een pass op Danny Amendola bracht de Pats binnen een score en vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Julian Edelman de touchdown die de Patriots op een 28-24 voorsprong bracht.

De Seattle Seahawks kregen de bal nog terug met net genoeg tijd op de klok om het veld over te kunnen steken. Dat leek ook te lukken, maar al kloppend op de poort van de Patriots-endzone gooide Russell Wilson een interceptie waardoor de wedstrijd definitief werd beslist.

Foto: Getty Images

11 Reacties
 1. Bernard 6 jaar ago

  Wat een heerlijke Super Bowl! Echt alles zat er op en eraan, tot en met de laatste aanvallende play van de Seahawks, waar denk ik bijna iedereen de bal had gegeven aan Lynch. Maar na de Super Bowl van vorig jaar, was dit er weer eentje zoals Super Bowls horen te zijn. Op naar volgend seizoen!

 2. Jeroen 6 jaar ago

  WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Huilen toen Kearse de bal toch nog in zijn handen ving, daar gaan we. Maar dan de oh zo domme call om de bal te gooien (terwijl je LYNCH hebt). Butler thanks you.

  Deze kan ik de komende maanden nog duizend keer bekijken.

 3. Wouter van Willigen 6 jaar ago

  Mooie SB, terechte winnaar.
  Pete’s balls were a bit too big this time

 4. Jiri 6 jaar ago

  Worst play call ever wordt al gezegd. Ben ik het niet mee eens, natuurlijk heb je Lynch, maar dat ligt teveel voor de hand. En hoe vaak leidt zo’n korte slant niet gewoon tot een td?

  Ik had eigenlijk verwacht dat de Pats hetzelfde zouden doen als tegen de Giants: tegenstander gewoon laten scoren en nog tijd overhouden voor een drive. Maar om redenen die ik helemaal niet begrijp nam Belichik geen TO

 5. Jeroen 6 jaar ago

  Nog 25 seconden te spelen. 2nd down, Seahawks staan een halve yard van de endzone. Je gaat natuurlijk voor een rush play. Lukt dat niet heb je nog 3rd down.

  De patriots zouden na de eventuele TD nog 20 seconden over hebben om punten binnen te halen en dat onder zware druk, tegen een Seahawks defensie. Hele slechte call was dat, en Pete heeft zelf al aangeven dat het totaal zijn schuld was.

 6. Dennis 6 jaar ago

  Deion Sanders was duidelijk slechtste playcall ever in de Super Bowl en ben het helemaal met hem eens. Geef Carroll echter wel wat liefde voor de playcall voor rust met die TD van Matthews 90% van de coaches had daar op save gespeeld met een field goal.

 7. Jochem 6 jaar ago

  Heerlijke super bowl! Ik moet mijn complimenten geven aan Fox voor de uitzending van gisteren. Goed Nederlands commentaar en mooie analyses tijdens de time-outs!

 8. Jeroen 6 jaar ago

  At Richard: YOU ALMOST CRYING BRO???

  Sherman prima CB hoor. Maar die grote mond af en toe. Daarom prachtig om te zien hoe zijn gezicht van spanning naar totale verbijstering (zelfs bijna huilen) ging bij de interceptie.

 9. Alex Bos 6 jaar ago

  Inderdaad altijd makkelijk achteraf te zeggen, dat het de slechtste call was. Heb toch enige sympathie voor Pete Carroll hier.

  Hoe vaak gaan die vaak vreemde calls juist goed, omdat niemand ze verwacht……

  En als het lukt ben je “a Genius”…… Nu ben je de schlemiel……

 10. Dennis Janssen 6 jaar ago

  Ik kon het ook al bijna niet geloven dat de Seahawks een pass probeerden. Begreep de uitleg van Carroll na de wedstrijd ook nog wel en vond het wel heel erg netjes dat hij als eindverantwoordelijke de schuld op zich nam. Tekent toch ook wel de klasse (niet een van Gaaltje die dan verteld hoe briljant zijn plan was, alleen jammer dat de prutsers van spelers het niet goed uitgevoerd hebben).

  Maar als Patriot fan kan ik alleen maar zeggen: thanks :-)!!!!!

 11. Dennis Janssen 6 jaar ago

  Ik hoop overigens dat Neal ook nog een SB review show gaat doend deze week met Justin en Lennart!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen