Patriots walsen na rust over Dolphins heen

Door

De New England Patriots hebben hun eerste officiële wedstrijd in winst omgezet. Op bezoek bij de Miami Dolphins won de formatie van coach Bill Belichick met 38-24, waarbij zowel Tom Brady als Wes Welker zich in de recordboeken speelde.

Wie puur naar de cijfers kijkt, zal spreken van een eenvoudige zege. Maar daar zag het er zeker in de eerste twee kwarten absoluut niet naar uit.

De thuisploeg startte furieus en opende ook vroeg in de wedstrijd de score. Quarterback Chad Henne, maandagavond goed voor 416 yards, liep zelf de eerste touchdown van het seizoen binnen. De Pats corrigeerden dit nog voor de rust. Met een 14-7 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Aan het begin van het derde kwart trok Brady op een negatieve manier alle aandacht naar zich toe. De quarterback gooide zijn eerste interception voor de eerste keer sinds 358 passes. De Dolphins profiteerden optimaal, want twee plays later was de stand gelijk getrokken dankzij een touchdown van Hartline.

Het bleek het laatste echte verzet te zijn van de ploeg van coach Tony Sparano. Het duurde dan ook niet het niet lang voordat de mannen van Belichick wederom een voorsprong namen. Brady herstelde zich en vond kort achter elkaar Welker en Hernandez en die brachten met hun touchdowns de stand na het derde kwart op 28-17.

Brady toonde in Game 1 gelijk zijn extra klasse. Hij was goed voor vier touchdown passes en gooide voor 517 yards. Daarmee kwam hij op nummer 5 binnen in de top-5 ooit van de meest gegooide yards in een wedstrijd.

Uiteindelijk kwam de eindstand dus uit op 38-24 – onder meer dankzij een een touchdown van 99.5 yards van Wes Welker, die was gestart vanuit zijn eigen endzone! – en maakten de Patriots gelijk hun favorietenrol waar. Komende zondag ontvangen de Pats in hun eigen Gilette Stadium de San Diego Chargers, terwijl de Dolphins wederom in hun eigen SunLife Stadium mogen aantreden. Deze zondag komen daar de Houston Texans op bezoek.

Foto: boston.com

1 Reactie
 1. Peter R 9 jaar ago

  Wat een afgang. Dit was de meest waardeloze ‘prestatie’ van de Defense van Miami ooit. Hoe slecht kun je zijn? Zo staat bij de eerste TD van Welker de CB (Sapp) in de endzone te verdedigen. Ja, als je hem daar aanpakt heeft hij al gescoord.

  Brady mag dan wel de best QB van dit moment zijn, dit sloeg nergens op. Geen passrush; TEs die de hele wedstrijd vrij staan; CB’s die met kramp naar de kant moeten. En zo bleef het maar doorgaan.

  De Offense leek wel aardig, maar als je twee keer first & goal hebt op de 1 yard line en je scoort maar 3 punten, dan klopt er iets niet. Staan ze daar wat kansloze passes te gooien. Ram die bal gvd die endzone in.

  En daar blijf je dan de hele nacht voor op. Maar ja, was niet de eerste keer en zal ook niet de laatste zijn.

  Ik zal blij zijn als die Brady eindelijk met pensioen gaat, want zonder hem is NE ook maar een modaal team. Patriot-fans moeten daar maar zo lang mogelijk van genieten, want als hij eenmaal weg is, weten ze pas hoe goed hij is. Toen Miami Marino nog had, was het voor mij vanzelfsprekend dat hij passes gooide die geen andere QB voor elkaar kreeg. Nu zit ik al jaren hoofdschuddend te kijken hoe diverse QB’s wedstrijden uit handen geven ipv ze te winnen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen