Patriots vernederen Bears, Jets blameren zichzelf tegen Bills

Door

Chicago Bears v New England Patriots

Het zit de Chicago Bears (3-5) niet mee. Nadat vorige week bekend werd dat er spanningen waren in de kleedkamer, werd de ploeg vandaag gedeclasseerd door de New England Patriots (6-2). De ploeg van Tom Brady scoorde maar liefst 31 punten in het tweede kwart, en won uiteindelijk met 51-23.

Brady zou over de hele wedstrijd goed zijn voor vijf touchdowns en maar liefst 30 van zijn 35 passes kwamen aan. Vooral Rob Gronkowski was een ware plaag voor de Bears-defensie. Hij was goed voor maar liefst drie touchdowns en vooral zijn derde touchdown was uitermate indrukwekkend:

Aan de kant van de Bears ging wederom weinig goed, het team had twee turnovers en één daarvan werd door Patriots-linebacker Rob Ninkovich teruggebracht voor een touchdown:

First Down

De hot seat van New York Jets-coach Rex Ryan is nog heter geworden. De Jets (1-7) blameerden zichzelf in eigen huis tegen de Buffalo Bills (5-3) die met 43-23 te sterk waren.

Vooral de prestatie van Jets-quarterback Geno Smith was abominabel slecht. In het eerste kwart gooide Smith drie interceptions, en Ryan besloot zijn quarterback hierna naar de bank te verwijzen. Met Michael Vick deden de Jets het echter niet veel beter, en zelfs toen de trukendoos open ging, wisten de Jets het weer te verprutsen:

Ondertussen lieten de Bills zich niet gek maken. Bills-quarterback Kyle Orton was goed voor vier touchdowns, al hadden dit er vijf kunnen zijn, ware het niet dat zijn rookie receiver Sammy Watkins hier te vroeg besloot te juichen:

Een typische rookie mistake, niet meer doen Sammy!

Third and long

* De AFC North-strijd tussen de Baltimore Ravens (5-3) en de Cincinnati Bengals (4-2-1) is beslecht in het voordeel van de Bengals. Andy Dalton was bij tijd en wijlen slordig maar dankzij zijn 1-yard touchdown run in het laatste kwart wist zijn ploeg wel met 27-24 te winnen. Aan het einde leken de Baltimore Ravens nog terug te komen, maar deze touchdown van Steve Smith werd teruggefloten door de scheidsrechters wegens pass interference van zijn kant, oordeelt u zelf:

* Ook de Miami Dolphins (4-3) blijven in de race om de AFC East. Op bezoek bij de Jacksonville Jaguars (1-7) wonnen de Dolphins met 27-13 en dit kwam vooral door offensief gepruts van de Jaguars. Jaguars-quarterback Blake Bortles gooide twee kostbare interceptions die beide werden teruggebracht voor een touchdown. Onder andere Louis Delmas bracht er eentje terug voor een touchdown waardoor Miami in het tweede kwart eindelijk de voorsprong pakte:

Extra Point

Zoals gezegd, er ging weinig goed bij de Chicago Bears. Lamarr Houston was iets te enthousiast bij het vieren van een sack:

Het enige lichtpuntje was deze fenomenale vangbal van Bears-tight end Martellus Bennett:

Het leven van een Jets-fan in één T-shirt samengevat:

Lees hier de andere recap van de vroege NFL-actie!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen