Patriots halen olympisch medaille-winnaar Jeff Demps

Door

De New England Patriots hebben gisteren bekend gemaakt een contract te zijn aangegaan met rookie free agent Jeff Demps. Demps speelde als running back voor de Florida Gators, waarmee hij in 2009 het nationale kampioenschap wist te winnen. Ook maakte hij deel uit van het atletiek-team in Florida, een team dat ook de nationale titel wist te veroveren in 2009.

Olympische Spelen

Wij kennen Demps waarschijnlijk vooral van de afgelopen Olympische Spelen in London. Demps was onderdeel van de Amerikaanse estafetteploeg, een ploeg die in London een zilveren medaille wist binnen te slepen. Demps zelf deed niet mee aan de medaillerace, maar omdat hij wel onderdeel uitmaakte van het team heeft hij wel een medaille gekregen.

Talent in het backfield

De running game van de New England Patriots is al jaren niet hun sterkste punt. Aanvallend moeten ze het in Foxboro hebben van quarterback Tom Brady en zijn loepzuivere passes op zowel receivers als tight ends. Maar met backs Ridley, Vereen en Woodhead beschikken de Patriots voor komend seizoen toch ook over een behoorlijke hoeveelheid jong talent in the backfield. Het is nog maar de vraag of Demps is aangetrokken als vierde back. Het vermoeden bestaat dan ook dat Belichick Demps wil omtoveren tot kick returner.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen