Patriots en 31 andere teams willen Tim Tebow niet

Door

New England Patriots v Philadelphia EaglesDe NFL carrière van Tim Tebow is zo goed als over. Zaterdag werd al duidelijk dat de New England Patriots dit seizoen geen gebruik zullen maken van zijn diensten en de 31 overige team hadden dus een kans om Tebow te halen. Zelfs voor een minimumsalaris was er niemand geïnteresseerd in de voormalige quarterback van onder meer de New York Jets. Tebow kreeg diverse kansen tijdens de vier oefenwedstrijden van afgelopen maand, maar kon niet imponeren.

Tebow is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. De huidige free agent won in 2007 de Heisman Trophy tijdens zijn periode op college (Florida) en belandde na de NFL Draft van 2010 bij de Denver Broncos. In datzelfde jaar rende hij als quarterback in een wedstrijd tegen de New York Jets zijn eerste touchdown binnen. Hij maakte dat seizoen furore door op 2de kerstdag zijn team naar een 24-23 overwinning te gooien en te rennen na een 17-0 achterstand bij rust. Ondanks een zeer wisselvallig seizoen 2011 bereikten de Broncos dat jaar de playoffs waarin zelfs de Pittsburgh Steelers werd verslagen. Tebow gooide nog nooit zoveel yards (316) en twee touchdowns. Met de komst van Peyton Manning in 2012 was er voor Tebow geen plek meer in Denver en vertrok hij naar de New York Jets. Ondanks veel bombarie en persaandacht kreeg Tebow nooit een echte kans van hoofdcoach Rex Ryan.

Tijdens preseason speelde Tebow voor de Patriots in de eerste twee wedstrijden tegen de Philadelphia Eagles en Tampa Bay Buccaneers. In beide wedstrijden kwamen slechts vijf passes aan en viel op dat hij meerdere malen een sack tegen kreeg. Ook in de wedstrijd tegen de New York Giants kreeg de quarterback een kans, maar zijn spel was zeer wisselvallig. Alles overwegend zal het allemaal te weinig zijn geweest voor New England om een jaar lang met Tebow door te gaan. Hiermee valt hij dus buiten de groep van 53 spelers die de spelerslijst wel gehaald hebben. In een korte reactie bedankte Tebow de Patriots organisatie voor de kans die hij kreeg en meldde hij zijn droom NFL quarterback te zijn altijd zal blijven najagen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen