Panthers twijfelen over Newton

Door

De Carolina Panthers waren met stomheid geslagen toen Andrew Luck, quarterback van de Stanford Cardinal, besliste om niet naar de NFL te gaan. De Panthers hadden vorig seizoen de slechtste offense in de NFL en hebben dringend hulp nodig van een quarterback.

Naast Luck is er ook nog een andere quarterback die misschien de eerste pick in de Draft kan worden, al zou het wel een serieuze gok zijn: Auburn-quarterback Cam Newton.

Nieuwe head coach Ron Rivera gaf toe dat de Panthers mogelijk de Heisman Trophywinnaar zullen kiezen die vorig seizoen Auburn naar het Nationaal Kampioenschap leidde. Zijn potentieel, lichamelijke capaciteiten en speelwijze doet denken aan Philadelphia Eagles-quarterback Michael Vick.

Maar Newton brengt veel twijfel met zich mee, en zeker over zijn karakter. ,,Dat zullen we allemaal bekijken tijdens het proces om te zien of hij binnen onze organisatie zal passen,” zei Rovera. ,,Over zijn capaciteiten valt niets te zeggen, hij heeft een fantastisch fysiek voorkomen. Hij heeft zijn lichaamsbouw mee en kan goed lopen. Hij heeft een fantastische arm en hij is nu al goed in de pocket.”

De Panthers hebben een horrorjaar achter de rug. De ploeg eindigde 2-14 waarin ze maar 16 touchdowns scoorden en slechts 196 punten maakten.

Quarterback Jimmy Clausen, vorig seizoen gekozen in de tweede ronde van de draft, wist niet te overtuigen en gooide in 10 wedstrijden als starter geen enkele touchdownpass naar een wide receiver. ,,We geloven dat je een franchise quarterback nodig hebt. Dat geloven we zeker,” zei Rivera. ,,Moeten we er eentje kiezen, of hebben we die al op ons roster? Dat maakt deel uit van ons evaluatieproces.”

Foto: 3.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen