Panthers plaatsen franchise tag op Kalil

Door

De Carolina Panthers hebben hun franchise tag geplaatst op center Ryan Kalil. Door deze zet is het mogelijk dat zowel running back DeAngelo Williams als defensive end Charles Johnson op de transfermarkt zullen terechtkomen als unrestricted free agents.

Kalil speelde zijn tweede Pro Bowl op rij dit seizoen. Met deze franchise tag verdient Kalil volgend seizoen gegarandeerd 10,5 miljoen dollar. Als een team hem toch zou willen, moeten ze de Panthers zeker twee first round picks geven in de NFL Draft en ervoor zorgen dat de Panthers het bod niet kunnen evenaren.

De center werd in de tweede ronde van de 2007 NFL Draft gekozen door Carolina uit de University of Southern California. Het is de eerste center die de franchise tag krijgt sinds Kevin Glover van de Detroit Lions in 1996.

Er werd verwacht dat Williams de franchise tag ging krijgen. De running back, in de eerste ronde van de 2006 NFL draft gekozen, heeft de meeste rushing yards en rushing touchdowns in de geschiedenis van de ploeg in handen.

In 2009 was hij samen met teamgenoot running back Jonathan Stewart de enige teamgenoten in de geschiedenis van de NFL die elk voor meer dan 1000 yards in een seizoen liepen. Stewart staat nog onder contract tot en met 2013 in Carolina.

Foto: panthers.com

Ook leuk om te lezen