Panthers naar de play-offs na zege op Saints

Door

New Orleans Saints v Carolina Panthers

De strijd om de titel in de NFC South blijft open na de 17-13 ontsnapping van de Carolina Panthers (11-4) tegen de New Orleans Saints (10-5). In een moeizame wedstrijd pakte de thuisploeg uiteindelijk de overwinning dankzij een touchdown van Domenik Hixon. De vervanger voor de uitgevallen Steve Smith ving, met nog een halve minuut te gaan, zijn eerste touchdown pass van het seizoen.

Laat in het vierde kwart leek Jimmy Graham met een touchdown een zege voor de Saints veilig te stellen, maar een laatste ‘alles of niets-drive’ van Carolina was uiteindelijk beslissend.

De winst op de Saints betekent dat de Panthers voor het eerst in vijf jaar weer terugkeren in de play-offs. Het is ook nog eens de vijfde keer in de historie van de ploeg dat Carolina na het reguliere seizoen nog wat extra wedstrijden mag spelen. Voor Drew Brees en de Saints is de hoop nog niet vervlogen. Zij komen nog in aanmerking voor een wildcard.

3rd and long

  • Met weinig moeite rolden de Cincinnati Bengals over de Minnesota Vikings heen en door naar de play-offs. Met 366 yards en vier touchdowns had Andy Dalton weer een prima middag. Zijn bekende tandem met AJ Green leverde veertien punten van de 42 gescoorde punten op. Aan de andere kant hadden Matt Cassel en Adrian Peterson meer moeite. Cassel gooide 114 yards en drie interceptions, terwijl All Day maar 45 yards haalde.
  • Ook de Indianapolis Colts bemachtigden een plek in de play-offs door de Kansas City Chiefs met 23-7 te verslaan. Met Jamaal Charles als uitzondering, speelde de rest van de Chiefs ver beneden het niveau. Met een verloren fumble en twee interceptions vertolkte Alex Smith een negatieve rol en ook de geprezen defense van de Chiefs liet het afweten.
  • Ook bij afwezigheid van first round pick Tavon Austin vervullen de rookies van de St. Louis Rams hun rollen prima. Running back revelatie Zac Stacy was tegen de Tampa Bay Buccaneers goed voor 104 yards en 1 touchdown en receiver Stedman Bailey zorgde ook voor zeven punten voor de Rams. Linebacker Alec Ogletree forceerde twee fumbles. De St. Louis Rams trokken met een 23-13 zege op de Bucs, na de verrassende zege tegen de Saints van vorige week, de goede lijn door.

Ook bij een interception heb je een dosis geluk nodig.

BengalsINT

En dan was er nog ‘pass’ van Alex Smith.

Ints

Hoe het wel moet, laat Andy Dalton zien. Let ook op het voetenwerk en de knock-out van AJ Green.

Dime AJ Green

Scoreboard

Tampa Bay Buccaneers @ St. Louis Rams 13-23                                                                        Minnesota Vikings @ Cincinnati Bengals 42-14                                                              Indianapolis Colts @ Kansas City Chiefs 23-7                                                                              New Orleans Saints @ Carolina Panthers 13-17

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen