Panthers krijgen extra keuzes voor NFL Draft

Door

De Carolina Panthers krijgen dit jaar drie extra keuzes cadeau in de NFL Draft. Ze krijgen die omdat ze defensive end Julius Peppers verloren op de transfermarkt vorig seizoen.

In totaal kregen 23 ploegen extra keuzes, beginnende met de Panthers met de 97e keuze. Carolina heeft ook de eerste keuze, na ze het seizoen eindigden als laatste met 2 overwinningen op 16 wedstrijden.

De Tennessee Titans, Baltimore Ravens, New York Giants, Minnesota Vikings, San Diego Chargers, Philadelphia Eagles en San Francisco 49ers kregen elk twee extra keuzes.

De Green Bay Packers, de huidige kampioen in de NFL, kregen ook een extra keuze. Ze verloren defensive end Aaron Kampman vorig seizoen aan de Jacksonville Jaguars en hadden zelf geen noemenswaardige nieuwe spelers gevonden op de transfermarkt. Ze krijgen de 131e keuze.

De New York Giants kregen hun twee keuzes in de zesde ronde nadat ze quarterback David Carr en defensive tackle Fred Robbins verloren. Running back Chester Taylor en offensive guard Artis Hick verlieten de Minnesota Vikings, en daarvoor kregen ze een keuze in de zesde en zevende ronde.

Het is sinds 1994 dat de extra keuzes in de draft worden toegewezen aan de teams. Er werden er al 555 uitgedeeld, waarvan de Baltimore Ravens er het meest kregen (31) en de Cleveland Browns het minst (2).

Foto: helmet2helmet.net

Ook leuk om te lezen