Panthers kiezen voor Rivera als nieuwe headcoach

Door

De Carolina Panthers hebben een nieuwe headcoach. Ron Rivera zal met ingang van komend seizoen de opvolger zijn van John Fox. Dit maakte ESPN dinsdagavond bekend.

Rivera was sinds 2008 als defensive coordinator betrokken bij de San Diego Chargers. Het zal voor de 49-jarige zijn eerste klus als headcoach in de NFL worden.

In zijn kielzog komt ook naar alle waarschijnlijkheid Dave Wannstedt met hem mee. Hij was in het verleden headcoach van de Universiteit van Pittsburgh en zal bij de Panthers de rol van defensive coordinator op zich nemen.

Rivera hoopte al langer de stap naar de NFL te kunnen maken, getuige zijn gesprekken met andere clubs. Zijn gesprek met de Panthers was zijn negende gesprek met een club uit de NFL.

De ploeg uit Carolina presteerde dit seizoen dramatisch. Onder scheidend coach John Fox werd het seizoen afgesloten met een 2-14. Dat was het slechtste record in de NFL dit seizoen.

Volgens Panthers-eigenaar Jerry Richardson zal de focus dit seizoen op het aanvallende gedeelte liggen. Zijn keuze voor Rivera, die bekend staat om zijn verdedigende instelling, vond hij desondanks een logische. ,,Als wij een goede quaterbacks coach en een sterke offensive coordinator kunnen aantrekken, heb je de ideale mix te pakken.”

Voor de Panthers wordt het de vierde coach in zestien jaar tijd dat Richardson de baas is in Carolina. Fox hield het uiteindelijk ruim negen jaar uit, maar zag zijn contract niet verlengd worden na het dramatische seiozen. Met de komst van Rivera, die in 1985 de Super Bowl won met de Chicago Bears, hoopt Richardson nu op betere tijden.

Foto: businessinsider.com

Ook leuk om te lezen